Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Dnešní vytažení potopené lodi v Hamburku zatím není jisté, nejspíš bude vytažena v sobotu
 
      Česká loď LABE 11, která se minulý týden potopila v hamburském přístavu, by měla být vytažena na hladinu až tuto sobotu. "Termín vyproštění byl předběžně stanoven na sobotu, pokud to nic nezkomplikuje," řekl dnes mluvčí hamburské říční policie Andreas Schöpflin.

 
"Dnes ráno se začíná s vyprošťováním nákladu. Bude zčásti použit i bagr a uvidíme, jak to půjde. Bude-li to možné, bude náklad vyloven," řekl Schöpflin.

Podle něj jde o finanční důvody, rejdařská společnost prý nemá peníze na vyproštění. Loď LABE 11, která patří akciové společnosti ČSPL, se potopila minulý týden při nakládání apatitu, suroviny na výrobu průmyslových hnojiv určené pro lovosickou Lovochemii. Až po vylovení plavidla bude možné stanovit příčiny nehody. Určení příčiny havárie může ovlivnit vyplacení náhrady škody pojišťovnou. Ztrátu za potopení plavidla odhadli rejdaři na několik milionů korun. Další zhruba čtyři miliony korun bude stát vytažení. LABE 11 je dlouhá 80 metrů a široká 9,2 metru, její tonáž činí 1200 tun a byla stará asi 25 let.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>