Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Výstava ?Lodě a karavany? v roce 2004
 
      Včera začal další ročník mezinárodní výstavy ?Lodě a karavany? v pražských Letňanech, která potrvá do neděle 22.3. Přestože se výstavy zúčastnilo letos minimum firem vystavujících větší lodě, patří tato akce již tradičně k jaru.

 
Návštěvníci výstavy mají k dispozici dvě haly, z nichž ta hlavní a větší je zcela zaplněna karavany a obytnými vozy. Výstavě lodí patří druhá, nepoměrně menší hala. Nutno říci, že se tak lodní výstavě dostalo důstojného prostředí, když oproti loňsku není umístěna za expozicí karavanů.

Mezi exponáty převládají jednoznačně nafukovací čluny a motorové lodě. K nejzajímavějším expozicím patří nabídka lodí od firem Lodě Radek Mašín a Česká lodní doprava. Novinkou na výstavě pak byly čluny Quicksilver, které představila firma American Motors. Zcela novou loď - River boat - určenou jak z názvu vyplývá pro říční plavbu, představila také firma Aqua-Marine. Velmi zajímavým projektem z téměř neobsazené oblasti plachetnic, který se ovšem představil pouze na obrázcích je i trimaran od firmy Derek.

Bohatě zastoupeny jsou na výstavě naopak charterové společnosti. Dovolenou si můžete objednat s výstavní slevou např. u Vltava Yacht, Sun Yacht, Yachting4U, Air Marine, nebo u Satrapa Yachting. Na stánku posledně jmenované firmy je k vidění originální vozítko pro jachtaře, kteří nemají rádi klasická jízdní kola do přístavu a raději dají přednost technologicky vyspělejšímu dopravnímu prostředku. Jízda na originálním ?dvoukoláku? s názvem Segway je po krátkém zácviku snadná a přináší opravdu nevšední zážitky. Proti koupi však bohužel hovoří ?vyšší? cena ? 240.000,-Kč.

Na své si na výstavě Lodě a karavany letos ale určitě přijdou vyznavači potápění. Tento segment je velmi dobře zastoupen a umožňuje zájemcům o vodní hlubiny se důkladně seznámit s nabídkou trhu.

Na výstavu můžete zajít do zítřka 16,00, kdy bude ukončena.









redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>