Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
OMV power boat 2T ? motorový olej pro dvoudobé lodní motory
 
      Firma OMV vyvinula novy typ oleje pro dvoudobé lodní motory POWER BOAT 2T. Lodní motory patří k tzv. studeným motorům, které jsou chlazeny průtokem studené vody a jelikož tento systém je zcela odlišný od principu tradičních tzv. teplých motorů, vyžadují tedy i zvláštní péči.

 
Olej OMV power boat 2T je určen především pro vysoce zatěžované lodní motory chlazené čerstvou vodou. Tento produkt je aditivován vysoce účinnými, avšak prakticky bezpopelnými přísadami, takže nezanechává žádné usazeniny ve spalovacím prostoru ani na elektrodách zapalovacích svíček. Při spalování nekouří a brání vzniku usazenin i ve výfukovém traktu. Míchání tohoto oleje s benzinem je velmi snadné, přičemž vzniká homogenní a stabilní směs.


Většina olejů určených pro mazání dvoudobých motorů je koncipována pro použití v nejrůznějších typech motocyklů, popř. zahradní techniky, pil atd. Pro uvedené aplikace je typické, že se jedná o tzv. teplé motory, chlazené vzduchem nebo vodou, jejíž teplota je udržována zhruba na konstantní hodnotě udržované termostatem. Oleje pro tyto motory musejí odpovídat specifikacím podle norem API (API TA, TB, TC), JASO (JASO FB, FC), TISI či požadavkům výrobců motocyklů. Naproti tomu dvoudobé lodní závěsné motory patří vesměs k tzv. studeným motorům, které jsou chlazeny průtokem studené vody. Pro mazání takovýchto motorů jsou určeny oleje, které musejí splňovat specifikaci NMMA (National Marine Manufactors Association) TC-W3, a pro které je typické, že obsahují velmi málo popela.


K takovým produktům patří i olej OMV power boat 2T, dvoutaktní motorový olej pro vysoce zatěžované lodní motory chlazené čerstvou vodou. Tento produkt je aditivován vysoce účinnými, avšak prakticky bezpopelnými přísadami, takže nezanechává žádné úsady ve spalovacím prostoru ani na elektrodách zapalovacích svíček. Při spalování nekouří a brání vzniku úsad i ve výfukovém traktu. Míchání tohoto oleje s benzinem je velmi snadné, vzniká homogenní a stabilní směs. Poměr míchání OMV power boat:benzin se řídí předpisy výrobců motorů, lze však používat i extrémně chudé směsi olej: benzin až do 1:100.
Motorový olej OMV power boat splňuje specifikaci API TC a NMMA TC-W3.

www.avaryacht.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>