Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Okolí Ministerstva životního prostředí zaplaví už v dubnu auta se skútry
 
      16.února - Česká sportovní asociace vodních skútrů se rozhodla skutečně demonstrovat za povolení letního provozu motorových skútrů na vodních úsecích.

 
V pátek 7.4. mezi třináctou a šestnáctou hodinou tak přistaví před budovu Ministerstva životního prostředí auta se skútry. Demonstranti přijedou k ministerstvu v koloně vozidel - okolí tak bude dočasně uzavřeno pražským magistrátem.

Česká asociace vodních skútrů bude vyžadovat povolení jízdy motorových skútrů na 11 vodních úsecích, které MŽP vetovalo. Asociace by ráda, aby člověk který je za toto veto vyhlášky odpovědný, byl odvolán nebo ať obhájí svůj postoj.

Asociace je rozhodnutá za svá práva bojovat. Včera proto odeslala také otevřený dopis premiérovi České republiky Jiřímu Paroubkovi, ve kterém mu problematiku vysvětluje.

Jak už jsme informovali, bylo vytipováno 8 vodních úseků v Čechách a 3 na Moravě v celkové délce cca 600m. Tyto úseky jsou mimo rekreační zóny a navíc jsou ohledně hluku naprosto optimální. Asociace se snaží dosáhnout povolení plavby i v době letní sezóny na těchto místech. Letní provoz je zakázán dle vyhlášky 241/2001 včetně její novely.

Miroslav Dražil - Prezident asociace

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>