Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
46 salon nautique de paris ? tisková zpráva
 
      V prvním prosincovém týdnu / 2-11. prosince/ probíhala již tradičně na pařížském výstavišti Porte de Versailles mezinárodní výstava lodních sportů tentokrát v novém uspořádání výstavní plochy.

 
Pro naši redakci bylo zajímavé kromě jiných setkání s pořadateli závodu Minitransat, jehož se v loňském roce zúčastnil David Křížek a Dan Vodička. Další závod bude odstartován 16. září 2007 od francouzské pevnosti Boyard, cíl je plánován v přístavu Selvador de Bahia v Brazílii.

Nová síla

Vítězný bod si letos zapsal mezinárodní veletrh vodních sportů v Paříži, jemuž se podařilo s úspěchem nově uspořádat výstavní plochu. Logičtější rozmístění výstavních prostor poskytlo kvalitní zázemí pro motorové lodě a nabídlo lepší pohled na lodě větších rozměrů. Vzrůstající dobré výsledky, zaznamenané odborníky, dokazují dobrý stav francouzského průmyslu lodních sportů. 46 mezinárodní veletrh lodních sportů v Paříži uzavřel svoje brány ?.dnes večer, poté co přivítal, jako v roce 2005, více než 271 000 návštěvníků.

Přehled oborů činnosti ?
Jachting a cestování
Výrobci plachetnic konstatovali zvýšený počet uzavřených obchodů. Ten se objevuje především u lodí větších než 10 metrů a u modelů vyšší třídy. Zákazníci projevují výrazný zájem o komfort, novinky a design.
Katamarány prodělávají další vývoj a lákají nové zájemce, okouzlené především pohodlím a snadnou ovladatelností.
Pro pronajímatelé lodí zůstává situace v oblasti Středozemního moře stabilní, naopak značné zvýšení poptávky zaznamenali na atlantickém pobřeží. Výrazné obnovení zájmu zaregistrovali rovněž pronajímatelé lodí v oblasti Antil. Co se týče Řecka a Turecka, tato místa zůstávají nadále prioritními destinacemi.
Village de la Glisse zažívá opět hromadný úspěch a to jak u vyznavačů lodních sportů, tak u nezasvěcených návštěvníků.

Vodní motorismus

Nové uspořádání výstavní plochy se zde dočkalo velkého ocenění. Dobře přijata byla na veletrhu prozatím málo prezentovaná nabídka motorových lodí nad 10 metrů, což představuje pro profesionály tohoto odvětví velkou perspektivu. S velkým úspěchem se setkaly rovněž malé lodě moderního designu.

Za vynikající považujeme také obchody týkající se nafukovacích člunů, které byly tento rok umístěny do nové haly. Zároveň ale klesl prodej záchranných člunů, to ale můžeme vysvětlit jejich vzdálenějším umístění od lodí. Přestože byli návštěvníci vystaveny změnám v uspořádání výstavních prostor, klienti našli výrobky, které hledali a odborníci nechyběli na svých schůzkách.

Profil návštěvníků a odborníků v roce 2006
.
Návštěvníci
Průměrný věk: 44
28 % žen (25% v roce 2005)
42% obyvatel Paříže (50 % v r. 2005) a 56% mimopařížských (46% v r.2005)
CSP: státní zaměstnanci 28% (beze změny) ? Důchodci 17% (+2%)
44% přichází ohledně obchodů (34 % v roce 2005)
14 % přichází ohledně objednávky (12% v roce 2005)
93 % je spokojeno s novou organizaci ve 3 centrech
86% je spokojeno s rozvojem vodního motorismu na veletrhu

Odborníci:
16 % ze zahraničí (14% v roce 2005)
83 % je spokojeno s novým uspořádáním ve 3 střediscích
81% je spokojeno s rozvojem vodního motorismu na veletrhu

Vyhlídky na rok 2007

Po úspěchu s novou organizací výstavní plochy se rok 2007 se uskuteční ve stejném uspořádání. Nicméně bude provedeno několik úprav, zejména co se týče orientačního označení v halách a proudění návštěvníků.

Několik základních údajů

116 000 m2 výstavní plochy
1400 vystavených lodí, z nichž 300 nových
1200 vystavovatelů
Zvětšení výstavní plochy o 16 % umožnilo:
Dát prostor 161 novým vystavovatelům
Vystavit navíc 250 lodí
Poskytnout lepší výhled na plavidla větších velikostí

fotogalerie zde

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>