Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Tisková konference k Vienna Boat Show
 
      První ročník veletrhu lodí a lodních sportů ve Vídni, který se bude konat od 22.11. do 25.11. byl představen na tiskové konferenci v Praze, kterou pořádalo pražské obchodní oddělení Rakouského velvyslanectví.

 
Tiskovou konferenci, která se konala v prostorách hotelu Centrál v Hybernské ulici zahájila obchodní atašé Rakouského velvyslanectví v Praze, paní Rosmarie Netzer. Po krátkém projevu, v němž paní Netzer zdůraznila význam českého trhu pro rakouské firmy a podnikatele. Obrat obchodu mezi oběma zeměmi stále roste a Česko je tak jedním z nejdůležitějších obchodních partnerů Rakouska.

Vídeňskou Boat Show, ale i další stovky výstav a veletrhů po celém světě, (více než 35 zemích) pořádá Reed Exhibition CEE pak představil ředitel a jednatel společnosti Matthias Limbeck. Zvláštní pozornost kromě prvního ročníku lodní výstavy, která mne pochopitelně zajímala nejvíce věnoval pan Limbeck veletrhům ITnT ? obchodní veletrh pro IT a Telekomunikace se zaměřením na Střední Evropu, Real Vienna ? veletrh nemovitostí a investic zaměřen na Střední a Východní Evropu, VIENNAFAIR ? veletrh současného umění zaměřený na Střední Evropu a Vienna-tec ? mezinárodní průmyslový obchodní veletrh.

Ve svém projevu pan Limbeck hovořil o možnostech a strategiích rozvoje spolupráce s českými vystavovateli a návštěvníky vídeňských veletrhů. Vzhledem k tomu, že se ve svém projevu pan Limbeck věnoval lodím jen částečně, požádal jsem jej o krátký rozhovor na závěr akce.

Pan Limbeck mi k pořádání lodní výstavy ve Vídni sdělil: ?Lodní výstavy v Česku, tedy v Praze a Brně sledujeme již dlouhou dobu. Podle našeho názoru existuje prostor pro interregionální veletrh lodí, tak jak jej připravujeme na letošní podzim.? ?Samozřejmě jsme tento krok pečlivě zvažovali a připravovali. Našimi partnery jsou pořadatelé výstav z Cannes, Salon Nautique de Paris a další.?
Samozřejmě mne zajímalo, jaké exponáty budou ve Vídni k vidění a dostalo se mi ujištění, že svou účast přislíbili všichni hlavní známí sérioví výrobci lodí s výjimkou firmy Jeanneau, kterou na veletrhu bude zastupovat přímo místní dealer.
Nejzajímavější informaci mi pan Limbeck sdělil závěrem našeho rozhovoru: ve Vídni bude už při konání prvního ročníku český vystavovatel, kterým je firma Czech Marine Center.

Petr Zajíček

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>