Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Jak na pojištění lodí
 
      Dobře pojistit loď není jednoduché, už jste určitě sami byli svědky nářků známých, kteří sice zaplatili pojistku, ale likvidace neproběhla podle jejich představ nebo v horším případě odmítla pojišťovna škodu likvidovat vůbec. Nově nyní navíc všechny lodě zúčastňující se oficiálních jachtařských závodů vypsaných ČSJ musí mít tzv. povinné ručení, jinak nemohou být do závodu připuštěny.

 
Jak je vidět, problémů je celá řada, a proto je určitě výhodné se o možnostech kvalifikovaně informovat předem. Abychom vám trochu usnadnili situaci, rozhodli jsme se provést krátký průzkum trhu a připravili pro zajímavost k nahlédnutí přehled nabídek na pojištění několika námi vytipovaných lodí, a to od tuzemského a zahraničního pojistitele, jehož výsledkem je orientační srovnávací tabulka. Přesvědčte se sami, jaké velké rozdíly v nabídce rozsahu pojistné ochrany existují.

Údaje o podmínkách pojištění a srovnávací tabulku dodala makléřská společnost Royal Magnum, kde jsme pro náš záměr našli pochopení a zázemí zkušených odborníků. Pokud hodláte řešit pojištění vaší lodě, určitě makléřům do Royal Magnum zavolejte pro nabídku. Za naši redakci můžeme vřele doporučit.

Slavia a) roční pojistné


Slavia b) pojistné na 5 měsíců


Slavia c) roční pojistné - základní rozsah KASKA I ODPOVĚDNOSTI


Pantaenius a) roční pojistné


Poznámka:
Nabídka odpovídá kurzu Eura ve výši 26,730,- Kč/ 1 Euro.
Nabídku na loď Carefree Cruising Pantaenius nedodal.
Možné je pouze roční pojistné

Rozsah KASKA: ztráta a poškození lodi ve všech případech ztroskotání, vniknutí vody, klesnutí, potopení, zlomení, prasknutí, zkroucení stěžňů, ráhen a kulatiny, přetrhnutí pevných pohyblivých věcí, v případě nehody, požáru, spálení, seškvaření, elektrického zkratu, zásahu bleskem, výbuchu i vyšší moci, krádeží vloupáním, loupeže, pirátství, krádeže celého plavidla, vandalismus, srážky s pevnými nebo plouvoucími předměty, pro pozemní a vodní přepravu plavidla a pro přepravu plavidla taženého jako přívěs vzniká při přepravě pojistná ochrana, pokud má dopravní prostředek potřebnou způsobilost a pojištěné věci jsou odborně uloženy a připevněny.

Kontakt
Royal Magnum
Baranova 29
130 00 Praha 3
Tel.: 775 270 032-35, 222 724 366

www.rmagnum.cz
kralova@rmagnum.cz

www.lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>