Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Dobrý koncept pro úspěšné konání Adriatic Boat Show ? tisková zpráva
 
      Veletrh Adriatic Boat Show 2009, který se konal od 17. do 21.září v přístavu Mandalina, Šibenik - Chorvatsko byl úspěšně ukončen.

 
Druhý ročník Adriatic Boat Show potvrdil, že jeho obliba stále roste a že je klíčovým místem setkání všech milovníků moře, což bylo vysoce hodnoceno odbornou veřejností i profesionály. Byly zde vystaveny všechny typy nových i použitých lodí - od malých člunů po megajachty.


Již počet návštěvníků první den ABS v Šibeniku naznačoval ,že letošní ročník naplní očekávání organizátorů . Návštěvníci využili příležitosti prohlédnout si 150 lodí kotvících u mol a 30 lodí v suchých docích, stejně jako bohaté nabídky různých námořních doplňků , závěsných a vestavěných motorů, sportovní a rybářské vybavení, oblečení a potápěčské vybavení. Kromě chorvatských výrobců lodí zde byly zastoupeny významné světové značky Fairline, Princess, Sunseeker, Elan, Grand Soleil, Beneteau, Jeanneau, X-Jachty, atd.

Během všech pěti dnů vládla vynikající atmosféra, zejména díky připravenosti organizátorů. .Vysoký zájem návštěvníků byl i o lodě z druhé ruky. Navzdory obtížné ekonomické situaci bylo na ABS přítomno o 12 procent více vystavovatelů než v loňském roce.
Klíčová byla i přítomnost chorvatských námořních společností, což ukazuje na skutečnost, že chorvatský trh je opravdu v reálném expanzi. Vzhledem k vysokému počtu kvalitních značek lodí byl veletrh vyhlášen jako nosný lodní veletrh v Chorvatsku.

Prostřednictvím programu kongresu ABS vyslaly chorvatské lodní firmy jasný vzkaz chorvatské vládě se žádostí o okamžité snížení poplatků vztahujících se na lodě do 7 m délky , stejně jako požadavek na další finanční regulace v sektoru mega jachet .

Adriatic Boat Show se i v letošním roce konal pod záštitou Ministerstva moře , cestovního ruchu, dopravy a rozvoje, jehož zástupci se zúčastnili slavnostního zahájení, dále i za podpory města Šibenik - Knin County.

Široké spektrum pod heslem "moře námořních příležitost", nabídlo mnohé, takže není pochyb o tom, že návštěvníci a vystavovatelé se mohou těšit na další rozsáhlejší lodní veletrh - 3. Jadran Boat Show 2010.

FAKTA:
VÝSTAVNÍ PLOCHA - 160.000 m2 - Marina Mandalina & Yacht Club
VYSTAVOVATELÉ - 170
LODĚ - 180

Laura Visković

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>