Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Stavby na Vltavě se zpřístupní veřejnosti - tisková zpráva
 
      České Budějovice, 14. září 2010 - Na severním okraji Českých Budějovic, v Českém Vrbném, postupně vyrůstá komplexní areál určený pro sportovní i osobní plavbu.

 
V pátek 17.9. od 14 hodin zde budou moci zájemci za doprovodu odborníků navštívit stavby plavební komory a ochranného přístavu. Navíc v areálu vodáckého centra na ně bude čekat další kulturní a sportovní program.

Investor stavby - Ředitelství vodních cest ČR a dodavatelé - akciové společnosti Metrostav a HOCHTIEF CZ ve spolupráci se statutárním městem České Budějovice pořádají v pátek 17.9. Den otevřených dveří na stavbách v Českém Vrbném. Na návštěvníky bude od 14:00 čekat nejen bohatý kulturní a sportovní program v areálu vodáckého centra, ale i možnost zúčastnit se prohlídek stavby plavební komory a ochranného přístavu. Prohlídky povedou odborní pracovníci investora, takže se zájemci dozví spoustu zajímavých informací o probíhajících stavbách i celkovém záměru projektu Dokončení vltavské vodní cesty v úseku České Budějovice - Týn nad Vltavou.

Na financování projektu se výrazně podílí i Evropská unie, která prostřednictvím Operačního programu Doprava přispěje z Evropského fondu pro regionální rozvoj na projekt 85% z celkové částky. Zbylé náklady budou uhrazeny ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Kontakt:

Ředitelství vodních cest ČR, organizační složka státu zřízená Ministerstvem dopravy ČR
Václav Straka
tiskový mluvčí
E: straka@rvccr.cz
M: 602 368 719

www.rvccr.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>