Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Chorvatsko snižuje poplatky za registrace lodí
 
      Poté co Chorvatsko ukázalo dobrou vůli a snížilo z 25% na 5%, resp z 8% na 1,7% na přechodnou dobu příslušné sazby DPH a cla všem lodím, které nemají vyřízené DPH v ramci EU, prokázalo nyní, překvapivě, znovu svou vstřícnost.

 
Náklady za zápis do lodního registru jsou od nynějška rovněž drasticky sníženy. Lodě o délce přes 15m zaplatí nyní místo dřívějších 50000,- Kuna pouze 4000,-Kuna. Poplatek za zápis, který se doted pohyboval v rozmezí od 500,- do 15000,-Kuna odpadá pak úplně. Z dobře informovaných vládních kruhů máme informace, že skutečně nadále odpadá i tolik kritizované opatření ohledně Crewlistu a Permitu a to nejpozději ke dni vstupu do EU.

Na tomto opatření profitují rovněž menší lodě. Do sedmi metrů délky stojí zápis do registru 100,- Kuna namísto dřívějších 2000,- Kuna, od 7 do 12 m délky se poplatky mění na 1000,- namísto původních 10000,-Kuna a od 12 do 15m se cena mění z 30000 nově na 4000,- Kuna.

Nové opatření tak všem, kteří se rozhodnou využít přechodné opatření platné do 31.5.2013, vychází ještě dále vstříc. SeaHelp nabízí všem majitelům lodí, kterých se tato věc týká tzv. "All-inclusive Paket" v rámci nejž SeaHelp vyřídí za majitele všechny administrativní kroky aniž by tento musel osobně jet do Chorvatska.

Majitelé, kteří se bezplatně a nezávazně zaregistrují zasláním svých lodních dokladů (platná registrace lodě a pojistka na office-ost@sea-help.eu) dostanou v dohledné době od SeaHelp nabídku na vyřízení a dále informace o všech změnách zákonů v souvislosti se vstupem do EU. Další informace jsou již nyní dostupné na www.sea-help.eu.

sea- help.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>