Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Tulln 2020 zatím neodvolán: pozvánka na stánek SeaHelp, Hala 6, stánek č. 657
 
      AustrianBoat Show v Tullnu začíná sice až 5. března, nicméně naplánovat návštěvu našeho stánku byste si měli už teď. SeaHelp má pro vás totiž jako vždy spoustu novinek.

 
Pro ty z vás, kdo hovoříte německy, je určena zpráva, že na stánku bude probíhat aktivní diskuze o bezpečných instalacích doplňkových systémů na palubě. Tématem tedy budou ta zařízení, která nesprávnou instalací, mohou způsobit posádce újmu na zdraví. Impulsem pro její zorganizování se stal případ úmrtí jednoho člena a těžká otrava zbylých členů posádky charterové jachty na Hvaru díky chybně nainstalované elektrocentrále. Zabývat se budeme také instalací plynových spotřebičů, baterií, klimatizačních jednotek a dalších systémů, jejichž vadná instalace může přinést vážné nepříjemnosti.

Smysl diskuze spočívá nejen v seznámení s riziky, ale i v tom, jak nebezpečí předcházet. Wolfgang Dauser, šéf SeaHelp k tomu uvádí: "V době, kdy se značně rozšířilo používání všech možných elektrických přístrojů na palubě počínaje mobily, tablety a počítači často instalovaná elektrosoustava přestává nárokům na ni kladeným vyhovovat. Dodatečná často amatérsky instalovaná zařízení bývají nedostatečně odborně zabudována. Z takových instalací pak mohou vyplývat rizika, kterým se snažíme předcházet. Zkrátka nabízíme tipy, jak zvládnout letní sezónu na lodi bez nehody".

redakce lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>