Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Po řece Moravě u Hodonína vozí turisty loď Konstancie pro 60 lidí
 
      Výletní loď hodonínské radnice Konstancie od tohoto víkendu vozí turisty z Hodonína po řece Moravě.

 
Loď bude až do podzimu vyplouvat na hodinové či dvouhodinové vyhlídkové plavby po řece Moravě až k ústí Baťova kanálu a případně dál až k písečným plážím. V provozu bude podle zájmu turistů mezi 9:00 a 19:00, řekl ČTK provozovatel František Ondruš z hodonínského Centra vodní turistiky.

Plavidlo koupila za 3,3 miliónu korun hodonínská radnice proto, aby zpestřila turistické vyžití ve městě. Loď může přepravit 60 cestujících. Projížďku je možné si také objednat pro skupinové zájezdy. Jméno lodi vybrali školáci. Plavidlo se jmenuje po Konstancii Uherské, manželce krále Přemysla Otakara I, která v roce 1228 povýšila Hodonín na město. Školáci navrhli 40 různých jmen. Často se objevovala i Morava, Moravěnka, Moravia, Vlnka a Radost.

Lodní doprava na řece Moravě a přilehlém Baťově kanále má mnohaletou tradici. Kanál nechal v roce 1928 postavit průmyslník Tomáš Baťa. Sloužil k přepravě uhlí. Na jihu Moravy se turisté mohou svézt vyhlídkovými loděmi také na Brněnské přehradě. V pátek dvě lodě vypluly na horní novomlýnskou nádrž na Břeclavsku. Příští léto se obnovy lodní dopravy zřejmě dočká i Vranovská přehrada na Znojemsku.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>