Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Lodní doprava na Brněnské přehradě zahájí o víkendu provoz
 
      BRNO 11. dubna - O víkendu začne šest lodí brněnského dopravního podniku opět převážet turisty přes Brněnskou přehradu. Zahájení letošní sezóny bude slavnostnější, protože brněnská lodní doprava letos slaví 55. výročí svého vzniku.

 
Lodní trasa na přehradě měří 9,3 kilometru a loni po ní projelo 150.000 turistů, řekla ČTK mluvčí dopravního podniku Hana Pohanová. "Oslavy výročí začnou v sobotu. Lidé nám mohou do přístaviště v Brně-Bystrci
nosit kameny, které budou popsány blahopřáním. Každého z dárců odměníme malým dárkem a z kamenů vytvoříme před budovou lodní dopravy zátiší," uvedla mluvčí. Lodní trasa vede od brněnského přístaviště v Bystrci do nedaleké Veverské Bitýšky. Tvoří ji deset plavebních úseků. Zájem turistů o projížďky je podle Pohanové stále stejný, nižší byl jen v roce 1997, kdy Moravu a východní Čechy zasáhly povodně. Letošní sezóna skončí v září. Lodní doprava byla na Brněnské přehradě zahájena 5. května 1945, kdy na její hladinu vyjely první dvě lodě. Dopravu zde později zajišťoval i motorový člun pro 18 cestujících. "V dubnu pojedou lodě pouze o víkendech, v květnu pak přibudou některé spoje i v pracovních dnech. Sezóna vyvrcholí o prázdninách," dodala Pohanová. Upřesnila, že lodě si mohou zájemci pronajmout i k soukromým akcím.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>