Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Do Chorvatska na plachetnici trochu jinak
 
      Ve spolupráci s chorvatskou školou závodního jachtingu ULTRA, kterou v České republice výhradně zastupujeme, Vás zveme na týdenní a víkendové kurzy do Splitu. Ty probíhají na lodích Elan Express, New Cat, X-362, Y-33, Vagabond 34 ve skupinách po maximálně 4 účastnících na jednoho instruktora.

 
Centrum výcviku je umístěno na ostrově Brač v přístavu s příznačným jménem Milna (z latinského Mile Navis-tisíc lodí). Jde o krásný a dobře chráněný přístav vzdálený od Splitu pouhých 10 Nm. Kromě výuky závodního jachtingu nabízí ULTRA programy i pro rodiny a přeplavby v rámci Středozemního moře.
Ultra sailing school - popis výcvikových a pobytových programů

Ultra basic course je určen pro získání prvních a zpravidla nejdůležitějších zkušeností v jachtingu. Je tak určen pro všechny zájemce o tento sport, kteří mají chuť začít pod odborným vedením. V programu, který obsahuje praktickou a teoretickou část získají účastníci vědomosti v oborech navigace, meteorologie, ovládání plachetnice, bezpečnost na moři, znalosti o provozu na moři, manévrování s lodí a teorií plachtění. Program je pořádán na plachetnicích Elan express s maximem 4 účastníků na jednoho instruktora a je naplánován na celkem 42 hodin.

Ultra advanced course je vyšším stupňem získávání námořnického umění. Je založen především na získávání a upevňování vědomostí a dovedností manévrování na plachty i na motor. Součástí tohoto programu je noční plavba. Program vychází z metod ASA (American Sailing Association) a probíhá na lodích Benéteau 25 nebo Elan express.

Ultra navigation course je organisován jako pobyt na lodi. Plánována je návštěva Brače, Visu, Hvaru, Lastova, a Korčuly. Tento typ programu neobsahuje v ceně jídlo, které si vaří posádka sama. Program probíhá na lodích v délce od 10 do 15 m.

Family programme je doplňkovým programem pro ty, kdož by chtěli strávit dovolenou na některém z dále uvedených míst:
Maslinica - ostrov Šolta (ubytování v soukromí)
Milna - ostrov Brač (hotel Lavčevič)
Moster - ostrov Ščedro (ubytování v soukromí)
Po dobu pobytu je k dispozici jachtařský instruktor, který spolu s rodinou organizuje denní vyjížďky.

Ultra regatta programme je určen těm, kdož absolvovali program basic a advanced.

Mediteranean cruising je dvoutýdenní program s cílem absolvovat trasu Split-Malta-Split. Patnáctimetrová jachta má pět samostatných kabin. Pro tento program se předpokládá, že všichni účastníci mají již jachtařské znalosti. Oblečení do špatného počasí je zapůjčováno účastníkům zdarma.

Sailing school for childern - dětská jachtařská škola, podrobnosti na vyžádání.


 
 
 
 
 

http://www.brodoinox.hr/ultra
 
Ceník Ultra Sailing School
 
Informace na adrese lode@lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>