Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Tisková konference ČSJ s Lenkou Šmídovou
 
      V pátek, dne 30.3.2001 proběhla v prostorách firmy NH Car tisková konference s naší nejlepší jachtařkou, Lenkou Šmídovou za účasti předsedy ČSJ, p. Karla Bauera. Tiskovku moderoval tiskový mluvčí ČSJ p. V. Žmolík.

 
Představitelé ČSJ využili krátké zastávky Lenky v Čechách, aby seznámili naši veřejnost s jejími výbornými výsledky v loňském roce. Na Olympiádě dosáhla naše nejlepší závodnice v lodní třídě Evropa skvělého sedmého místa v konkurenci
nejlepších světových závodnic. Tento výsledek jí navíc vynesl do čela každoroční ankety o nejlepšího jachtaře, a tak p. Bauerovi připadla milá úloha Lence při této příležitosti předat pohár pro vítěze.


V letošní sezóně se Lenka hodlá zúčastnit celé série závodů Světového poháru a najde si i čas na domácí závody. Vzhledem k tomu, že v zimním tréninku zdaleka nezahálela, je jejím cílem v nadcházející sezóně umístění v jednotlivých závodech vždy do třetího místa. Na první závody letošní sezóny odlétá v těchto dnech nepochybně v plné formě, snad jen kromě hlasu, který ji dočasně opustil večer těsně před tiskovou konferencí. Ten však v jachtingu není nepostradatelný, a tak všichni věříme, že se jí podaří dosáhnout plánovaného medailového umístění. S dalšími výsledky Lenky doma i ve světě Vás budeme průběžně seznamovat.

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>