Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Lipno CERE Marathón
 
      V sobotu 22. května bude v malebné Marině Lipno odstartován další ročník závodu Lipno CERE Marathón. Také letos se pojede o putovní pohár Lipno Servisu.

 
Akci pořádá YC CERE ve spolupráci s YC Lipno nad Vltavou. Start je v 10h za všech povětrnostních podmínek. Těšíme se na účast nejen předních závodníků, ale také rádi uvítáme milovníky turistického a turisticko-regatového jachtingu, protože závod kolem Lipna v tomto ročním období je opravdovým zážitkem.

Datum: 22. května 2004,CTL: 0413, Koeficient: Caf4P,Kaj3, ( Caf4P ), Pořadatelé: YC CERE a YC Lipno n/Vlt., Lodní třída: KAJ a Café

Plachetnice splňující současně následující podmínky:

 K lodi je vystaven platný ?technický průkaz plavidla? vydaný Plavební správou ČR. Za doklad ekvivalentní technickému průkazu plavidla je považován i platný doklad vydaný v zahraničí opravňující danou loď k plavbě v příslušné oblasti. U třídových lodí je za doklad ekvivalentní technickému průkazu plavidla považován i certifikát lodě vydaný příslušnou národní nebo mezinárodní asociací lodní třídy.
 Mají nejméně jednu kajutu, která musí být pevnou a neodnímatelnou součástí konstrukce plavidla.

Kategorie:
Kategorie A ? lodě s koeficientem 0.841 a více
Kategorie B ? lodě s koeficientem do 0.840
Pokud se k závodu přihlásí loď, jejíž koeficient není znám, určí její koeficient pětičlenná komise složená ze dvou zástupců jmenovaných pořadatelem a tří vylosovaných kapitánů ostatních lodí přihlášených do závodu. Vycházet při tom bude z technických údajů uvedených v dokladech o plavidlu.

Závod bude řízen Závodními pravidly jachtingu 2001-2004 (ZPJ) a jejich Dodatky, Soutěžním řádem Českého svazu jachtingu, předpisy zúčastněných LT, plachetními směrnicemi a vyhláškami hlavního rozhodčího. Pro bodové hodnocení bude použit nízkobodový systém. Z hlediska reklamy platí omezení daná ZPJ.

Přihlášky budou přijímány v prostoru Mariny Lipno v sobotu 22.5. 2004 od 8,00 do 9,00 hodin; nástup závodníků bude v 9,00 hodin.

Předpokládaný start sobotní marathónské rozjížďky je v 10,00 hodin a bude proveden za jakýchkoliv povětrnostních podmínek. Jede se non-stop bez mezipřistání.

Časový plán a dráhy:
Sobota 22. května 2004
Plánovaná trať pro kategorii A
Lipno n/Vlt. ? Frymburk ? Černá v Pošumaví ? Horní Planá ? Lipno n/Vlt.

Plánovaná trať pro kategorii B:
Lipno n/Vlt. ? Frymburk ? Černá v Pošumaví ? Lipno n/Vlt.
Start bude proveden v 10 h a je pro všechny kategorie společný.
Časový limit doplutí je 12 hodin po startu, tedy ve 22 hodin.
Pořadatel si vyhrazuje právo na případné zkrácení tratě, popř.časového limitu.

Ubytování: je možné přímo v obci Lipno nad Vltavou, viz. příloha.
Startovné: 100.- Kč na osobu starší 15 let
(obsahuje vstup na večerní raut a vstup do aquacity pro 1 osobu)
Protestné: 1.000.- Kč ( v případě prohraného protestu se nevrací)

Vyhlášení výsledků:
Každá kategorie se vyhlašuje samostatně. Vyhlašují se výsledky jak absolutního pořadí tak handicapové výsledky. Celkovým vítězem Lipno Marathonu bude vyhlášena první loď v absolutním pořadí kategorie A, která jako první protne cílovou čáru sobotní marathonské rozjížďky.
První tři posádky celkového absolutního pořadí v obou kategoriích obdrží ceny.

Ubytování
Firma Lipno servis s.r.o. je provozovatelem Lyžařského areálu Kramolín, Autocampu Modřín a Jachetního přístavu Marina Lipno. V Lyžařském areálu Kramolín také provozuje ubytovnu.
V případě Vašeho zájmu neváhejte kontaktovat Lipno servis, Lucie Bravencová, na tel: 0337/736053, fax: 0337/736054, mobil: 606/390818, e-mail: lucie@lipno.info.

Těšíme se na vaši účast. Bližší informace Vám rádi zodpovíme na e-mailové adrese karel_luksch@cere.cz, případně david.krizek@cere.cz. Vše o YC CERE se dozvíte na http://www.cere.cz.

David Krizek
Youth Sports Centre
Yacht club CERE
www.cere.cz
www.volny.cz/davidyacht

David Křížek

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>