Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Nové Mlýny - O Kapitánskou čepici
 
      Ve dnech 4.-5.6.2005 se jel na Nových Mlýnech poslední závod letošní jarní série, ?O Kapitánskou čepici?. V sobotu se přihlásilo 56 Optimistů a 19 kajut.plachetnic.

 
Sobota začala již téměř tradičně bezvětřím, které bylo kolem 16.hod.vystřídáno prudkým přívalovým deštěm a větrem o síle 15-17 m/s, takže jediná sobotní rozjížďka byla zrušena a začali náročné záchranné práce. Některé kajutovky dokonce skončily na kamenných hrázích s proraženými trupy. Fronta přecházela téměř celou noc. První rozjížďka se tedy odjela až v neděli dopoledne za příjemného větru 3-5 m/s a za podstatně nižší účasti závodníků hlavně kaj.plachetnic (5 lodí). Ke konci 3. rozjížďky byla opět hlášena bouřka. Rozjížďka se však dojela a po jejím skončení to začalo znovu. Vítr o síle opět 15-17 m/s pořádně potrápil závodníky a záchranáře. Po jejím odchodu se opět vyjasnilo příjemně foukalo (6-8 m/s), ale to se již závodníci rozjížděli do svých domovů. Někteří rodiče dětí tyto situace nezvládali a vylévali si konstrukční nedostatky svých plavidel (hlavně pojistky stěžňů) na pořadatelích.

Další závod, ?Kutálkův memoriál? se jede 28.-29.8.2005 za účasti lodních tříd: FD, FB, F a opět Kaj. Za YC Dyje Břeclav přeji příjemné prožití prázdnin a dovolených.

Výsledky:

Optimist - 1. - Andy Dan, 2. -Teplý Viktor, 3. - Korytář Václav

Kajutové lodě - 1. Sláma Antonín, Vermuža Květoslav, Dvořák Michal, Ferenc Slávek, 2. - Černý Jaroslav,, 3. - Krystík Jan Ing.

Jiří Krabička.

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>