Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
TRUC REGATA SLAPY 2000
 
       I letos se na Slapské Modré loděnici konala Truc regata, závod, kterého se zúčastňuje absolutně nejvíce plachetnic. Letos jich bylo cca 95 a toto číslo není definitivní, protože se další lodě připojovaly bez oficiální přihlášky. Letošnímu ročníku přál vítr co se týče síly, avšak jeho stálost byla mizerná. Na sto metrech bylo běžné jet na ?zaďák, bočák i proti větru?. A tak pořád dokola. Posádky si alespoň dokonale v závodě dokonale procvičily vytahování a stahování spinakrů a genakrů. Ale o závodění zas až tolik u tohoto závodu nejde.

 
RánoDo moderního a čistého areálu se totiž lidé přijeli bavit. Pod loděnicí byla zřízena venkovní restaurace s plzeňským pivem a grilovanými kuřaty, naplno jela i stálá restaurace v loděnici. Ke slovu se dostali i výrobci a prodejci jachtařského příslušenství, jejichž zboží bylo možno na místě prohlédnout i objednat.

Start závodu byl ohlášen s ohledem na ?čas k obědu? na půl druhou. Hned po startu se vedení ujaly regatové lodě Taurus, Jackie, Energo a Paula, mezi kterými proběhl boj o přední místa. Po ?dramatickém? závodě plným ?tvrdých? soubojů byl nakonec v cíli absolutně nejrychlejší Star White star, který startoval v kategorii otevřených plachetnic. Za ním přijely: Jackie, Energo a Taurus vítězové v kategorii kajutových plachetnic. V tomto závodě ovšem nakonec zvítězili všichni, kdož se jej zúčastnili. Ještě dlouho poté, co první loď protla cílovou čáru dojížděly další do cíle.

Díky skvělé organizaci a bezvadnému zázemí Modré loděnice si všichni zůčastnění mohli plně prožít tento krásný víkend mezi přáteli.

Petr Zajíček

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>