Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Mistrovství republiky lodních tříd Evropa, Finn a Laser ? Poštovní spořitelna Cup
 
      6. září - V již tradičním prvním zářijovém prodlouženém víkendu se na Lipně v Černé v Pošumaví konal nejdůležitější domácí závod těchto lodních tříd.

 
Díky létu, které se rozhodlo na svém konci se konečně ujmout vlády, se však nekonalo tradiční větrné počasí.

Čtvrtek, který byl prvním závodním dnem, strávili dokonce závodníci celý na břehu povětšinou příjemným lenošením na sluníčku. Druhý závodní den se situace začala poněkud lepšit a v podvečer se odjely dvě rozjížďky, ovšem na hranici regulérnosti. Tu ostatně bedlivě hlídali členové protestní komise, pánové Richard Skrablinsky a Milan Chmelař, kteří za celý závod udělili celkem 12 penalt.

Sobotní ráno přineslo nejprve nadějný větřík, který však po výjezdu na vodu lehnul. Nakonec si ovšem přece jen dal říct a dovolil odstartovat čtyři rozjížďky ve větru 2-4m/s. Neděle pak přinesla stále sílící severní vítr, který se nakonec ustálil na 7-8m/s a odjely se tak další tři regulérní rozjížďky, které tak splnily vypsání a dovolily závodníkům dvě škrtačky.

Celý závod provázel společenský program, který organizátoři pečlivě připravili. V pátek večer se konaly opravdové šunkové hody, raut, na který budou mnozí jistě dlouho vzpomínat a sobotní noc se nesla v rytmu diskotéky. V areálu YC Černá se prezentoval partner závodu, Poštovní spořitelna po dva dny informačním stánkem, k zakoupení bylo jachtařské oblečení italské firmy Slam a auta od firmy Domanský.

Závody byly vyhodnoceny v celkem 14 kategoriích, pro jejichž vítěze laskavě poskytla ceny Poštovní spořitelna a pořadatel. Tímto závodem byla také vlastně ukončena letošní sezóna ?velkých? závodů v Černé v Pošumaví, která je partnerským klubem našeho serveru.

Výsledky

Třída Evropa ? 42 lodí
Šměšný Marek
Skotnicová Jana
Krejza Tomáš

Třída Laser ? 26 lodí
Fenclová Veronika
Čutka Jan
Trčka Martin

Třída Finn ? 17 lodí
Hrubý Michal
Lidařík Rudolf
Cintl ml. Václav

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>