Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Šmídová a Fenclová podruhé skončily na stupních vítězů
 
      Hyeres (Francie) 2.května - Lenka Šmídová vybojovala se svojí novou partnerkou ve třídě 470 Veronikou Fenclovou v třetím společném závodě Světového poháru druhé umístění na stupních vítězů.

 
Po stříbrné příčce ve španělské Palmě de Mallorca obsadily Češky třetí místo ve francouzském Hyeres, kde nestačily pouze na vítězné Italky Contiovou s Micomovou a úřadující mistryně Evropy Rothweilerovou a Kussatzovou z Německa.

Šmídová zahájila spolupráci s Fenclovou na začátku roku po průtazích s udělením českého občanství její předešlé partnerce Američance Elizabeth Kratzigové. Pro ni bylo české občanství nezbytné kvůli účasti na olympijských hrách v Pekingu.

Nová dvojice se na lodi rychle sžila a zřejmě natrvalo se zařadila ke světové špičce. Na regatě ve Francii, kde v jejich třídě startovalo 60 posádek, jim k druhému umístění na stupních vítězů v sezoně pomohla hlavně závěrečná medailová rozjížďka. V ní využily čerstvého východního větru a porazily zbytek startovního pole, díky čemuž se nakonec dostaly na bronzovou pozici.

Češky svoji další přípravu směřují především ke světovému šampionátu v portugalském Cascais, který bude zároveň kvalifikací pro olympiádu v Číně.

Výsledky:
Třída 470: 1. Contiová, Micomová (It.) 37 bodů, 2. Rothweilerová, Kussatzová (Něm.) 51, 3. Šmídová, Fenclová (ČR)

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>