Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Druhá etapa závodu Minitransat má dramatické finále
 
      23. října - David Křížek (Atlantik FT) se blíží k brazilským břehům na třetí pozici v pořadí sériových lodí! První závodník v cíli se očekává již dnes večer. U břehů Brazílie čeká na závodníky unavené dlouhou etapou mnoho záludností.

 
Oproti očekávání, první závodník v cíli druhé etapy závodu Charente Maritime La Rochelle ? Funchal ? Bahia se se vší pravděpodobností objeví již dnes okolo 19,00 v cíli. Yves Le Blevec (Actual) na prototypu je na čele závodu a s náskokem 141 Nm na druhého v pořadí, Ronan Deshayes (PCO Technologies) se dá již zřejmě, pokud vydrží současné povětrnostní podmínky, považovat za vítěze. Samozřejmě, stát se ještě může cokoli. Na jachtaře čeká na samém závěru 4200 Nm dlouhé druhé etapy náročná plavba pobřežními vodami. Ty jsou plné rybářských lodí, mnohdy neosvětlených, které již ve svých sítích zmařily řadu nadějných umístění závodníků v minulosti. Unavení závodníci tedy musejí aktivovat svou bdělost na maximum.

David Křížek, kterému všichni doma držíme palce, se pohybuje momentálně na fantastické třetí pozici se ztrátou na prvního závodníka (celkově) 399Nm a nezadržitelně se blíží rychlostí 7 kn k brazilským břehům u Recife. David má kolem sebe všechny své soupeře prakticky na ?dohled?. Na prvního v pořadí sériových lodí, Hervé Pivetau (Jules) ztrácí 30Nm, na druhého Gerard Martin Julia 6Nm a ze zadu se na něj tlačí Stéphane le Diraison (Cultisol), se ztrátou 3Nm. Je tedy zřejmé, že ambice těchto čtyř závodníků jsou vzhledem ke zbývající vzdálenosti (přes 640Nm) velmi vysoké. Za těmito čtyřmi závodníky se s odstupem 40Nm osmičlenná skupina sériových lodí, které zatím pravděpodobně také nelze zcela opomenout. V každém případě se schyluje k velmi dramatické bitvě u brazilských břehů, kde se s konečnou platností rozhodne o vítězích a poražených.

Další informace
www.transat650.org

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>