Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Pro české jachtaře ve třídě STAR začala sezona na Ossiacher See.
 
      5. května - Na jihu Rakouska poblíž slovinských a italských hranic se o víkendu 26.? 27.4.2008 konal pohárový závod plachetnic olympijské třídy STAR. Pořádajícím klubem regaty s názvem: ?Graf Lodron Wanderpreis? byl Kärtner Yacht Club Ossiacher See (KYCO).

 







Na Alpské jezero, ve výšce 500m nad mořem obklopené horami se zasněženými vrcholy, se již v pátek sjížděly posádky ze 3 států mezi nimi byli i češi: Igor Štěrba a Jiří Fetterle.
Do závodu se přihlásilo 15 posádek.







Závod byl vypsán na 4 rozjížďky s dvěma koly. První rozjížďka se odjela za středního, proměnlivého větru z jihozápadu. Česká posádka dojela do cíle na 3. místě.









Druhá rozjížďka byla odstartována ihned po první. V druhém kole začalo hustě pršet, a vítr se stočil na východní. Tato změna odsunula českou loď ze 4. na 9. místo. Při dojezdu do cíle mohla síla větru dosahovat 14 m/s, češi dojeli na 8 místě. Po dvou sobotních rozjížďkách byli na celkovém 4 místě. V neděli se uskutečnila pouze jedna rozjížďka za nestálého větru, česká posádka tuto rozjížďku dojela na 5. místě. V silné konkurenci při velmi vyrovnaných výsledcích bylo konečné pořadí regaty Graf Lodron Wanderpreis :







1. místo GER - Tobias Schott ? Gerhard Weinreich
2. místo CZE - Igor Štěrba ? Jiří Fetterle
3. místo AUT - Franz Mastnak ? Mario Polaschegg

Více informací naleznete na : www.yczn.wz.cz

Text: Jiří Fetterle
Foto: neznámý člen organizátorů :0)

Jiří Fetterle

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>