Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
České rafty vévodily na MS sjezdu, ženy vyhrály i celkově
 
      Závěrečný soutěžní den raftařského mistrovství světa Fayetteville v americkém státě Západní Virgínie přinesl českým vodákům čtyři medaile, z toho tři zlaté. Mužská i ženská posádka se staly mistry

 
světa v závěrečném sjezdu na řece Gauley, ženy díky bodům v nejštědřeji bodované disciplíně předstihly v konečném hodnocení Slovensko a staly se celkovými vítězkami. Mužům triumf ve sjezdu přinesl posun z deváté na konečnou bronzovou pozici v kombinaci. Mistry světa se stali Němci. Závěrečný sjezd na devět mil vedl přes patnáct peřejí a ženský tým ve složení Lucie Binarová, Alena Mašková, Kateřina Zichová, Petra Halašková, Michaela Marousková a Michala Strnadová se po hromadném startu dlouho držel s mužskými posádkami. V cestě za triumfem nezastavilo české družstvo ani "utopené" pádlo. "Naštěstí jsme měly náhradní. Při průjezdu poslední peřeje bylo naší jedinou snahou udržet se v raftu, aby nikdo nevypadl, jako se nám to během závodu jednou stalo. Kdybychom projely cílem v nekompletním složení, stálo by nás to padesát bodů," radovala se kapitánka týmu Alena Mašková poté, co její tým porazil Slovensko o 44 bodů.
Mužská posádka - Miloš Čihák, Jiří Novák, Milan Pražan, Michal Bluma, Milan Znamenáček a Tomáš Křivánek - vyhrála sjezd způsobem start-cíl o téměř půl minuty před německými raftaři a zlatá medaile byla alespoň malou satisfakcí za nevydařené závody ve sprintu a slalomu. "Pouze sjezd se nám tu povedl. Předtím jsme tolik štěstí neměli," konstatoval Čihák.
Výsledky - sjezd: Muži: 1. ČR, 2. Německo, 3. Itálie. Ženy: 1. ČR, 2. Slovensko, 3. USA. Konečné pořadí: Muži: 1. Německo 860, 2. Itálie 720, 3. ČR 580, 4. Rusko 524, 5. Slovensko 460. Ženy: 1. ČR 844, 2. Slovensko 800, 3. USA 672, 4. Nový Zéland 516, 5. Kanada 488.

ČTK. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>