Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Lenka Šmídová skončila čtvrtá na regatě SP v Nizozemsku
 
      Lenka Šmídová obsadila čtvrté místo v olympijské třídě Evropa na regatě Světového poháru v nizozemském Medembliku. Michael Maier skončil v třídě Finn jedenáctý a Michal Hrubý osmnáctý.

 
Šmídová loni regatu v Nizozemsku vyhrála a i letos bojovala o stupně vítězů. "V prvních dvou dnech vál střední až slabý proměnlivý vítr. Podmínky se podobaly těm v loňském roce, kdy jsem za spíše slabšího větru vyhrála," řekla ČTK Šmídová.

Ve třídě Evropa se sešla konkurence 97 lodí. Pětidenní závod byl rozdělen na dvě části. Tři dny se jelo devět kvalifikačních rozjížděk a ve zbylých dvou dnech byly na pořadu čtyři finálové jízdy. Třetí den regaty se změnilo počasí a začal foukat silný nárazový vítr. Pršelo a byla zima. "Odjely se dvě rozjížďky za extremních podmínek. V jedné jsem předčasně vystartovala, za což následovala diskvalifikace, a v druhé jsem loď převrátila a spadla z druhého místa v rozjížďce na šesté, a tím se bodově velmi vzdálila medailovým pozicím. Zdokonalila jsem se v silném větru, co se týče rychlosti a techniky jízdy, ale bohužel jsem se nedokázala vyvarovat banálních chyb," posteskla si Šmídová.

Závod ve třídě Evropa vyhrála Finka Sari Multalaová, druhá dojela Min Dezillieová z Belgie a třetí Novozélanďanka Sarah Mackyová.
V třídě Finn zvítězil Řek Emilios Papathanasiu. Výsledky: Evropa: 1. Multalaová (Fin.) 10 bodů, 2. Dezillieová (Belg.), 3. Mackyová (N. Zél.) 21, 4. Šmídová (ČR) 28. Finn: 1. Papathanasiu (Řec.) 17, 2. Ainslie (Brit.) 20, 3. Kusznierewicz (Pol.) 22, ...11. Maier 60, 18. Hrubý (oba ČR) 89. Mistral: 1. Dempsey (Brit.) 17, 2. Miarczynski (Pol.) 26, 3. Tidey (Brit.) 29, ...49. Malina (ČR) 128. Laser: 1. Scheidt (Braz.) 23, 2. Wright (Brit.) 24, 3. Suneson (Švéd.) 31, ...70. Trčka 180, 74. Bělunek (oba ČR) 191.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>