Úvodní strana Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, null given in /web/htdocs2/lodecz/home/www/phpAds/view.inc.php3 on line 16 Warning: reset(): Passed variable is not an array or object in /web/htdocs2/lodecz/home/www/phpAds/view.inc.php3 on line 18 Warning: Variable passed to each() is not an array or object in /web/htdocs2/lodecz/home/www/phpAds/view.inc.php3 on line 18
 
  magazín Lodě - zdarma ve formátu PDF

 
 
     
 
 
Využíváme zpravodajství ČTK Fotogalerie Charter

 Č a s o p i s   R é
O B S A H
Co nového?
Elektronika
Lodě
Oblečení
Plavby
Testy lodí
Závodění
Přístavy
Legislativa
Starší vydání Ré
 

Švédská pobřežní stráž užívá k čištění moře popcorn
 
      10.října - Švédská pobřežní stráž, k jejímž povinnostem patří i čištění vod a pláží po ekologických nehodách námořní plavby, považuje za nejlepší prostředek ke vstřebání olejových skvrn na vodě obyčejný popcorn, tedy praženou kukuřici.
 
"Popcorn je dobrý, ba přímo skvělý. Nezpůsobuje totiž sám o sobě žádné další znečištění vody jako některé chemické prostředky," řekl agentuře Reuters šéf švédských strážců Karl Gustav von Konow. "Po hladině se sám od sebe rozprostře stejně jako mastnota, kterou dobře absorbuje, a co pak nestačíme posbírat, pohltí příroda sama bez problémů," dodal. Dosud podle něj pobřežní stráž používá popcorn nejčastěji v úžinách mezi Baltským a Severním mořem, kde hustý provoz lodí a zejména tankerů způsobuje časté problémy. Nedávno byl popcorn také použit k odstranění výronů z Brofjordské rafinerie na západním pobřeží země - zde stačilo deset kubických metrů této pochoutky. Používá se zásadně přírodní popcorn, nesolený a nemaštěný. Organizace World Wide Fund for Nature očekává, že v nejbližších letech se spotřeba popcornu k ekologickým účelům nejméně zdvojnásobí, protože intenzita lodní dopravy na Baltu stále vzrůstá.

ČTK

 

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>

Časopis Re

N a j d ě t e   s i
Prohledávejte internet s pomocí našeho serveru. Zkuste rozšířené vyhledávání.
N o v i n k y
Přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Více info
N a s t a v t e   s i
server lode.cz
jako svou
výchozí stránku nebo si jej přidejte do Oblíbených / Favourites.

P ř i d e j t e
              o d k a z

Zaregistrujte si Vaše firemní, klubové či osobní stránky v katalogu lode.cz - ZDARMA.
Jak to udělat?

 
Naši partneři:

...a další
zajímavé odkazy

  ©2000-2004 lode.cz
  Vytvořilo AM studio


 
archiv článků zde