logo.gif (5938 bytes) Alfa Yacht Club
 OBSAH
 CO NOVÉHO
 ELEKTRONIKA
 CHARTER
 LODĚ
 LODNÍ MOTORY
 OBLEČENÍ
 PLAVBY
 PŘÍSLUŠENSTVÍ
 TEORIE
 TESTY LODÍ
 VRAKY
 ZÁVODĚNÍ
 O RÉČKU
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  blikmajak.gif (1222 bytes)  Zpráva z tiskové konference ČSJ

      Dne 20.1.2000 se konala v dnes už historické budově Českého jachtklubu tisková konference ČSJ k založení muzea českého jachtingu a chystané účasti Hébé III ve výročním závodě Tall Ships 2000.

      Nejprve ing. Petr Ondráček věcně informoval přítomné novináře o historii jachtingu v Čechách a o jejím významu pro dnešní jachtaře. V této souvislosti byli všichni přítomní seznámeni s tím, že v klubovně ČYKu, nejstarším jachtklubu v Českých zemích, bude zřízeno a veřejnosti zpřístupněno muzeum českého jachtingu, kde se zájemci mohou dozvědět informace o dění v tomto sportu od jeho počátků, až do současnosti.

      Dalším bodem tiskové konference byla účast Hébé III kapitána Jaroslava Havelky na závodě přes Atlantik Tall Ships 2000, v leztošním roce konaný na oslavu milénia. Přítomní novináři projevili zájem o bližší informace o organizaci takto rozsáhlého podniku a jeho finančním zabezpečení. Rovněž proběhlo promítání záběrů z předcházejících ročníků závodů série Cutty Sark, kterých se kpt. Havelka účastnil se svou lodí Hébé II.

      Za náš časopis dodejme, že Réčko Vás bude průběžně informovat o denním dění z paluby krásné Hébé III, které na její dlouhé cestě přejeme dobrý vítr do plachet. Informace taktéž přináší internetový server www.novinky.cz.

/Petr Zajíček/