logo.gif (5938 bytes)
 OBSAH
 CO NOVÉHO
 ELEKTRONIKA
 CHARTER
 LODĚ
 LODNÍ MOTORY
 OBLEČENÍ
 PLAVBY
 PŘÍSLUŠENSTVÍ
 TEORIE
 TESTY LODÍ
 VRAKY
 ZÁVODĚNÍ
 O RÉČKU
 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  blikmajak.gif (1222 bytes)  3. ČESKÁ NÁMOŘNÍ RALLYE


      Etapový závod námořních kajutových plachetnic, v pořadí již třetí ročník české námořní rallye, bude v tomto roce znovu odstartován 2.října v Sukošanu - Marina Zlatna Luka. Trasa závodu bude vedena podél pobřeží Sřední Dalmácie ze Sukošanu přes mariny Iž - Žut - Piškera - Tribunj /bude-li dostavěna/- Jezera / Betina/ a opět ukončena 9.10. v cílovém Sukošanu.

      Na trase okolo 145 Nm si mohou změřit síly šestičlenné posádky, jimž i v tomto roce nabízí organizátor závodu, TPS centrum, lodě ELAN 33/31 včetně spinakru. Lodě jsou pro tento typ závodu plně vybaveny, v ceně startovného je mimo pronájem lodi zahrnuto také pojištění lodě, parkování dvou vozů v marině Sukošan, kotvení v průběhu rallye, 50 l nafty, závodní licence ČSJ pro sezonu´99, možnost umístění reklamy jednotlivých posádek a sponzorů na trupu lodi, dále piknik, poplatky v navštívených oblastech a závěrečný úklid.

      Pro jednotlivé posádky je podmínkou účasti oprávnění kapitána k vedení rekreačního plavidla na moři pro oblast 2.1, případně odpovídající průkaz, a dále pro jednoho člena posádky oprávnění k používání námořní radiostanice.

      Celý průběh závodu bude zabezpečen dvěma doprovodnými loděmi Elan 431 a jednou plachetnicí Elan 38 a dále motorovým člunem Bayliner 2855, na jejichž palubách budou přítomni novináři, rozhodčí a samozřejmě lékař.

      Přejeme prvnímu Mistrovství české republiky námořních plachetnic ve třídě Elan 33/31 dobrý vítr do plachet.

/ ih/