Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Chorvatsko se otevírá pro majitele lodí
 
      Dnem 11. května Chorvatsko provedlo další zmírnění opatření proti šíření nemoci Covid 19 a otevřelo své hranice, zatím ovšem jen v "light" verzi.

 
Už na nedělní tiskovce vládního týmu zodpovědného za epidemiologická opatření bylo oznámeno, že hranice se v pondělí pro určité skupiny cestujících z evropské unie opět otevřou. Zatím, v této "light" verzi jde o obchodní cestující, kteří se prokáží řádným důvodem své cesty, dále dále jde o majitele nemovitostí a i o majitele lodí, zakotvených v chorvatských marínách.

Všem zájemcům o vycestování do Chorvatska se doporučuje mít pro hraniční kontrolu připravené dokumenty prokazující odůvodněnost jejich cesty. Na hranicích musí dále všichni uvést adresu, kde se budou zdržovat a předpokládanou délku pobytu. Na tiskovce ovšem také zaznělo, že konečné rozhodnutí o vpuštění osoby na chorvatské území má v rukou pohraniční policie.

I když je tedy zmiňované otevření hranic zatím podmínečné, jde o další významný krok směrem ke startu turistické sezóny. O dalším vývoji budeme samozřejmě informovat.

Autor SeaHelp

redakce lode.cz + SeaHelp

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>