Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Plavební společnost musela kvůli krádeži koupit nové lodní motory
 
      BRNO/LEDNICE Šest nových lodních motorů musela kvůli zlodějům před sobotním zahájením turistické sezony nakoupit firma 1. plavební. Provozuje lodní dopravu na řece Dyji u zámku Lednice na Břeclavsku.

 
O motory za čtvrt milionu korun ji loni připravili zloději. "Vypsali jsme na jejich dopadení odměnu 25.000 korun. Neuspěli jsme ani my, ale ani policie," řekl ČTK jednatel firmy Jaroslav Martínek.

Zloději loni v srpnu krádeží turistickou sezonu na zámecké Dyji předčasně ukončili. Ukradli totiž všechny lodní motory 1. plavební. Firma náhradní motory nesehnala, a musela proto předčasně propustit také 20 sezonních zaměstnanců. V areálu zámku projíždějí čluny po Dyji přes rezervaci Zámecký park a parkem Niva Dyje. Ročně se těchto výletů účastní na 30.000 turistů.

Šestikilometrová vodní cesta je rozdělena na dvě trasy. První vede od zámku k minaretu v parku a druhá od minaretu k romantické zřícenině Janohrad. Projížďky po Dyji patří k atrakcím lednického zámku. Ten stojí v krajině upravené v anglickém stylu a je považován za jedno z vrcholných architektonických děl anglické novogotiky.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>