Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Loď Divadla bratří Formanů hostí festival
 
      Do poloviny června potrvá hudební, divadelní a filmový festival, který dnes začal na lodi Tajemství Divadla bratří Formanů. Kotví v Podbabě, pět minut pěší chůze od někdejšího hotelu Internacional.

 
První produkcí byla premiéra netradičně pojatého příběhu Romea a Julie v nastudování divadelního souboru ANPU, v němž se představili Bela Schenková, Bob Klepl a Richard Trsťan, z nichž každý ztvárnil čtyři postavy.

Druhý ročník "námořního" festivalu má podtitul Čechům moře, dětem loutky, světu mír! a připravili ho členové Divadla bratří Formanů ve spolupráci s hlavním městem, Městskou částí Prahy 6 a Hafan studiem za podpory nadace Český literární fond. Zájemcům nabídne vedle divadelních představení i koncerty a filmové projekce. Dalšími premiérovými novinkami budou inscenace pro nejmenší nazvaná Ťuk, ťuk, kdo je tam, kterou představí francouzská loutkářka Gladis Koflonová, představení s názvem Mozart a trochu víc v podání souboru Opera v oranžerii a projekt Faustroll, který uvede soubor Circus Sacra..

Vstupenky se prodávají v modře natřené budce na Vítězném náměstí. Dospělí zaplatí 150 korun, na dopolední a odpolední dětská představení stojí padesátikorunu. Na večery 1. a 15. června, kdy se má loď vydat z kotviště, přijdou zájemce na 250 korun. Loď Tajemství vznikla v rámci projektu Praha - Evropské město kultury roku 2000 rekonstrukcí nákladního člunu. Je 70 metrů dlouhá a deset metrů široká. Kdysi vozila až 1250 tun uhlí či písku, dnes pojme kromě posádky 160 diváků. Radní z Prahy 6 od plavební společnosti člun za dva miliony korun koupili a bratrům Formanovým za symbolickou korunu do roku 2005 pronajali.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>