Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Potápěči chystají rekord v počtu lidí tančících pod hladinou
 
      7. září - Brno - První podvodní diskotéka se uskuteční v sobotu na brněnském koupališti Dobrák. Na pět desítek potápěčů se pokusí vytvořit český rekord v největším počtu lidí tančících pod vodou.

 
Ti, kteří se ještě necítí pod vodou jako doma, budou moci vše sledovat na obřím plátně, kam budou dění pod hladinou přenášet podvodní kamery, řekl Petr Večeřa z brněnské potápěčské školy, která akci pořádá.

Nápad ukončit prázdniny diskotékou v ozvučeném bazénu vznikl jako reakce na klidu chtivé obyvatele domů v okolí koupaliště. "Chtěli jsem pořádat diskotéku, ale měli jsme obavy ze stížností lidí na hluk, a tak jsme se hudbu rozhodli schovat pod hladinu," řekl Večeřa. Muziku sice lidé uslyší i v okolí bazénu, nebude ale tak hlasitá. K ozvučení použijí organizátoři stejnou techniku jako při vystoupení akvabel.

O účastníky netradičního večera organizátoři nouzi nemají. Zájemci se mohou hlásit i na místě, musí to být ale absolventi potápěčských kurzů. Podle Večeři je z čeho vybírat, v zemi je jich nejméně 1500.
Třešničkou na dortu nabitého programu měla být podvodní svatba. Pár, který by se rozhodl říci si své ano pod vodní hladinou, se ale organizátorům zatím najít nepodařilo.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>