Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Komise pro veřejné právo dnes bude jednat o vodních skútrech
 
      6. srpna - Praha - Komise pro veřejné právo bude dnes jednat o zrušení zákazu letní plavby pro vodní skútry. Novela vyhlášky měla přitom pustit skútry na vodu už od 1. srpna. Jednání se zúčastní také zástupci ministerstva dopravy a životního prostředí.

 
Celorepublikový zákaz plavby v období od 15. června do 15. září platí od roku 2002. O jeho zrušení už několik let usiluje Česká sportovní asociace vodních skútrů. Uspořádala také několik protestních akcí. Asociace dnes podle předsedy Miroslava Dražila očekává pozitivní výsledek. V opačném případě plánují zablokovat pražskou magistrálu.
Pokud komise vyhlášku odsouhlasí, měla by podle ministerstva dopravy začít platit už v srpnu. Podle Jana Cieslara z ministerstva bude pak záležet i na provozovatelích skútrů, jak rychle budou odsouhlaseny konkrétní lokality pro letní provoz.

Nová vyhláška má být pouze dočasným řešením, které se má týkat letošního a následujícího léta. Ministerstvo připravuje novelu zákona o vnitrozemské vodní plavbě, která přenese rozhodovací pravomoc na obce.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>