Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Japonský lodník přežil deset hodin v moři díky plastové láhvi
 
      5. října - Tokio - Japonský námořník, který náhodou spadl přes palubu svého ropného tankeru, aniž si toho někdo z posádky všiml, se dokázal zachránit jen díky tomu, že se chytil prázdné třílitrové plastové láhve.

 
Ta mu posloužila místo záchranného kruhu a umožnila mu udržet se přes deset hodin na hladině, než jej zachránil rybářský kutr. Oznámila to dnes japonská pobřežní stráž.

Osmadvacetiletý námořník spadl ve středu večer z tankeru Sakura Maru. "Uviděl nedaleko plavat prázdnou plastovou flašku a použil ji jako plovací nadlehčovadlo. To jej udrželo na hladině až do rána, kdy jej šťastně našla rybářská loď," cituje agentura AFP z komuniké pobřežní stráže.

Po deseti hodinách v mořské vodě, téměř na pokraji sil, jej objevil rybářský kutr asi 20 kilometrů severně od Kamaiši v severní části Japonska. Námořník byl hospitalizován kvůli podchlazení, jinak ale neměl žádné zranění. Přežít mu pomohla také pro dané období nezvykle teplá voda oceánu, jejíž teplota se pohybovala mezi 18 a 19 stupni Celsia.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>