Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Novomlýnští záchranáři dostanou nový člun, starý zničila Emma
 
      Brno 19. - Vodní záchranáři z novomlýnských nádrží dostanou peníze na nový člun. Starý jim zničila vichřice Emma. Vítr člun včetně přívěsu zvednul do výše a mrštil jím o silnici.

 
Člun je neopravitelný, na nový proto záchranářům dá půl milionu korun kraj. Radní dnes schválili dotaci také pro dvě vesnice, kde Emma ničila, řekl novinářům hejtman Stanislav Juránek.

V Šitbořicích na Břeclavsku vichr povalil zeď na hřbitově a také na místním hřišti, zničil střechu sokolovny a poškodil základní školu. Škody na obecním majetku místní vyčíslili na 300.000 korun. Od kraje dostane obec 150.000 korun.

Ve Vratěníně na Znojemsku zase dráty nízkého napětí popadaly na rozvody místního rozhlasu. Podle odborníků je rozhlas neopravitelný. "Přispějeme na vybudování bezdrátového rozhlasu 250.000 korunami," řekl Juránek. Bez rozhlasu by prý obec nemohla mimořádné události dobře zvládat.

Na Jihomoravský kraj se po vichřici obrátilo celkem sedm obcí. Zatím dostaly dotace dvě. Podle údajů České pojišťovny ničil orkán z okresů ČR nejvíc na Hodonínsku. Například v Moravském Písku způsobil podle starosty Jana Tihlaříka škody za zhruba pět milionů korun. Vichřice zde poškodila asi 40 domů, z nichž většinou odnesla střechy. Poničila také obecní majetek.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>