Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Plavební stupeň Děčín - tisková zpráva
 
      

 
...POSUZOVÁNÍ POKRAČUJE

Praha, 31. ledna 2012 - Pracovníci Ředitelství vodních cest ČR a firmy WELL Consulting - zpracovatele dokumentace EIA pro projekt výstavby plavebního stupně Děčín - dnes předali Ministerstvu životního prostředí doplněný materiál. Proces posuzování vlivů záměru výstavby klíčového jezu na Labi na životní prostředí tak pokračuje.

Ředitelství vodních cest ČR předložilo dokumentaci posuzování vlivů na životní prostředí (EIA) záměru Plavební stupeň Děčín Ministerstvu životního prostředí již v srpnu 2010. To požádalo v květnu 2011 o její doplnění. Zpracovatel dokumentace, firma WELL Consulting, vypracoval na základě připomínek doplněk, který byl dnes na MŽP doručen.

V předkládaném materiálu byly reflektovány připomínky a podněty ze strany nevládních organizací, občanů i státních institucí. V celém období doplňování dokumentace probíhala řada jednání s kritiky a odpůrci tohoto záměru a byla zajištěna řada nových informací a analýz. Doplněk obsahuje i nová data ve vazbě na hospodářskou recesi a krizi eurozóny.

Materiály budou zveřejněné na www.rvccr.cz.

Pro zkrácení procesní náročnosti vyjádření německé strany byl doplněk včetně příloh a hlavních připomínek ze SRN přeložen do němčiny.

O projektu Plavební stupeň Děčín
Plavební stupeň Děčín je záměrem, jehož realizace zajistí spolehlivé napojení prvních českých přístavů na Labi k severomořským námořním přístavům v Německu a Beneluxu. Vybudována by měla být plavební komora s pohyblivým jezem, malá vodní elektrárna, která vyrobí elektrickou energii odpovídající spotřebě zhruba poloviny všech domácností v Děčíně, oboustranné rybí přechody a pozemní biokoridory kolem stupně. Zároveň bude provedena řada revitalizačních úprav ve zdrži i pod stupněm směrem ke státní hranici ke zlepšení ekologické situace v této oblasti.

O Ředitelství vodních cest ČR
ŘVC ČR je organizační složkou státu, zřízenou Ministerstvem dopravy k zabezpečení přípravy a realizace výstavby a modernizace dopravně významných využívaných vodních cest a dalších staveb nutných pro provoz na vodních cestách.

Kontakt:
Ředitelství vodních cest ČR, organizační složka státu zřízená Ministerstvem dopravy ČR
Václav Straka
tiskový mluvčí
E: straka@rvccr.cz
M: 602 368 719
www.rvccr.cz

redakce

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>