Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Nové lákadlo pro turisty na Slapech - tisková zpráva
 
      V červnu byl na Slapské přehradě představen projekt lodního zdvihadla, které chce Ředitelství vodních cest ČR realizovat do roku 2020.

 
Zdvihadlo bude tvořit významnou technickou i turistickou pozoruhodnost regionu.

Zdvihadlo umožní lodím o rozměrech 44 x 5,6 m překonat téměř 55 m výškový rozdíl za zhruba 55 minut. Lodě budou převáženy ve velké vaně, která bude stoupat po kolejích v pravém břehu řeky. Odhadovaná cena díla se pohybuje okolo 2 mld. Kč.




"Ještě máme před sebou velký kus práce, ale jsem velmi rád, že územní rozhodnutí již padlo" řekl Ing. Jan Skalický, pověřený řízením ŘVC ČR, a dodal: "Nyní nás čekají projekční práce a stavební řízení. Věřím, že do roku 2020 zdvihadlo postavíme. Bude nejen významným prvkem umožňujícím plavbu, ale zároveň i lákadlem pro tisíce turistů, kteří se na něj přijedou podívat, protože takových staveb v Evropě moc není." O zdroji financování stavby odmítá v tuto chvíli spekulovat. Možných modelů je totiž mnoho. Od čistě státní investice, přes stavbu s podporou EU, až po účast soukromých investorů.

O Ředitelství vodních cest ČR

ŘVC ČR je organizační složkou státu, zřízenou Ministerstvem dopravy k zabezpečení přípravy a realizace výstavby a modernizace dopravně významných využívaných vodních cest a dalších staveb nutných pro provoz na vodních cestách.

Kontakt:
Ředitelství vodních cest ČR
Václav Straka
tiskový mluvčí
E: straka@rvccr.cz
T: 267 132 801
M: 602 368 719

redakce

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>