Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Skippertrénink posádek SeaHelp
 
      Cvičení dělá mistry - to je dávná pravda, která samozřejmě platí i pro profesionální posádky SeaHelp. Před začátkem každé sezóny proto hlavní kapitán SeaHelp v Chorvatsku,

 
Marko Orlič, pořádá pro naše spolupracovníky pravidelně skippertrénik. A spokojen je teprve až když všechny posádky zvládají všechny důležité manévry bezchybně.

Skippertrénink posádek SeaHelp Manévrování v soupravě s bočně vyvázanou lodí klienta ve stísněných podmínkách často přeplněných přístavů je "královskou disciplínou", kterou však každá posádka "žlutých andělů" musí kdykoliv perfektně zvládnout. Samozřejmě, nelze nikdy předem nacvičit všechny možné situace. Vliv vln, proudu a větru a typ a velikost dopravované lodě jsou pokaždé zcela jiné, zásadně mění plavební vlastnosti soupravy a vyžadují proto nekonečně mnoho modifikací základní techniky. Tam už si pak musí každý kapitán SeaHelp sám poradit, aby se soupravou bezchybně přistál.

Před odtahem lodě do přístavu samotným jsou často souběžně potřeba i další činnosti, například obsluha pumpy, start z cizího zdroje nebo utěsnění netěsností. Marko Orlič je o významu těchto předsezónních školení pevně přesvědčen, protože ve vážných případech musí všechno jít "jak na drátkách". O úspěchu akce často rozhodují pouhé minuty. Trénink je tedy velmi důležitý a projít předsezónní přípravou tedy musí i staří "mazáci".

Po třech dnech strávených nácvikem akcí na moři se i letos potvrdilo, že každoroční přípravné cvičení rozhodně vyplatilo. Spolupracovníci SeaHelp z Německa, Rakouska, Itálie a Španělska, kteří se cvičení zúčastnili, se tak mohli s klidným svědomím vrátit na své základny. Sezóna 2018 tedy může už naplno začít.

SeaHelp

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>