Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Hala 11, stánek E21 boot Düsseldorf
 
      SeaHelp na jubilejním 50. ročníku výstavy společně s DJI

 
I když jsme právě ve svátečním období, kdy zpravidla lodě nechávají jejich majitelé v klidu bezpečně uložené na zimovištích, další sezona už pomalu klepe na dveře. Ano, skutečně je to tak. Dřív než se nadějeme je tu za chvíli první lodní akce roku 2019 a to hned ta největší v Evropě - výstava v Düsseldorfu, jejíž brány se letos po 50. otevřou již 19. ledna.

Na všechny návštěvníky stánku SeaHelp letos očekává seznámení s naším novým partnerem, firmou DJI, předním výrobcem dronů. Letos tedy všichni, ať už na stánek SeaHelp zavítají proto, aby využili jeho pohostinství jakožto stávající členové nebo ti, kteří se teprve na výhody a podmínky členství v největší organizaci svého druhu teprve přijdou informovat, budou mít navíc možnost získat informace i o výrobcích této firmy.

Německý distributor tohoto předního světového výrobce dronů, firma Solectric, bude po dobu veletrhu na stánku přítomen a zájemcům z řad veřejnosti nebo i profesionálním uživatelům předvede a vysvětlí jejich funkce. Cílem této prezentace je především přiblížit možnosti využití dronů lodní veřejnosti. Samozřejmě, z hlediska SeaHelp je nejzajímavější jejich použití při záchranných operacích. Z minulosti jsou známy případy vyhledávání pohřešovaných osob na hladině pomocí termokamery, případně doprava záchranných prostředků těmto osobám.

Šéf SeaHelp, Wolfgang Dauser, k tomu dodává: "SeaHelp má už více než dva roky možnost využívat drony DJI pro účely filmování našeho průvodce revírem. O kvalitách a spolehlivosti dronů DJI se tak SeaHelp již přesvědčil a může je doporučit. Samozřejmě, jejich využití pro SeaHelp se díky spolupráci s DJI dostává do nové roviny profesionálního použití."

Drony vstoupily ale kromě vzduchu již i pod hladinu a i zde nacházejí rozsáhlé možnosti použití. Model Gladius, který bude na stánku Seahelp prezentován nabízí možnost průzkumu hloubek až do 70m a hodí se kromě privátního použití i pro záchranné operace nebo prohlídky podponorových částí lodí.

Kromě výše uvedeného, čeká na návštěvníky letos poprvé hra o hodnotné ceny, na které se účastní i další partner SeaHelp, firma Garmin.

Návštěva stánku SeaHelp se vyplatí na každý pád. Sledujte dále Stránky SeaHelp, kde budou postupně prezentovány další chystané novinky.

redakce lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>