Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Viněta pro Chorvatsko ON-LINE přes SeaHelp
 
      O vinětu pro plavbu v Chorvatsku můžete požádat on-line, i když nejste členem SeaHelp.

 
I v tomto roce SeaHelp nabízí všem majitelům lodí v Chorvatsku možnost prodloužit si nebo požádat o novou E-vinětu prostřednictvím kooperačního partnera Mandinus d.o.o. Tato služba vám ušetří čas, nervy a zbytečné kontakty v době pandemie. Jakmile se otevřou hranice, SeaHelp předpokládá velký nápor na místních kapitanátech, tak jako tomu bylo v loňském roce.

Roční povolení - vinětu - pro plavbu v chorvatských vodách je třeba si opatřit obratem po příjezdu do Chorvatska na příslušném kapitanátu. Majitelé jsou dále povinni uhradit tzv. pobytovou taxu, která se liší podlé délky lodě. Tu lze ale na rozdíl od viněty zakoupit i zaplatit on-line přímo na webových stránkách https://nautika.evisitor.hr/ .


Pokud zájemce o nákup viněty navštíví příslušné webové stránky
https://enautika.pomorstvo.hr/#/public/dashboard má možnost se zaregistrovat v němčině, ale již ve druhém kroku dojde k deziluzi: portál mohou v současnosti používat pouze občané z Belgie, Estonska, Itálie, Litvy, Lucemburska, Portugalska a Slovenska. SeaHelp požádal o vyjádření odpovědné ministerstvo a podle vyjádření alespoň pro uživatele z Německa by měla (údajně) být ještě letos možnost registrace aktivní. O zprovoznění české a slovenské verze jsme se k datu 1.3.21 nic relevantního nedozvěděli.

E-viněta přes SeaHelp poskytuje řešení v situacích:
- majitel lodi žádá o první registraci v chorvatských vodách
- změny ve stávající registraci - prodej, nový spolumajitel, výměna motoru nebo tech. změny
- obnovení viněty

Žádost je velmi přehledná, pouze klikněte na: https://www.sea-help.eu/permit-vignette-yacht-boot-kroatien-online/ (žádost v NJ) vyplňte požadované údaje a odešlete SeaHelp. Důležité: Viněta není platná po dobu 12 měsíců, ale pouze pro kalendářní rok. To znamená, že platnost všech známek zakoupených v roce 2020 vypršela.

Služby SeaHelp
Pokud zatím nejste členy, zvažte, zda právě nyní nenastal vhodný okamžik. Členství v SeaHelp nabízí kompletní ochranu při veškerých problémech, které mohou skippera potkat. Ať už jde o odtah, pomoc se startem, přivezení paliva, přivezení dílů, stažení při lehkém nasednutí, uvolnění lan z propeleru, doprava osob, poradenství o počasí a revíru nebo telefonickou podporu při zdravotních obtížích, je námořní asistenční služba 24 hod.denně 365 dní v roce připravena pomoci. S pomocí aplikace SeaHelp je centrála snadno a rychle dosažitelná i když na palubě právě panuje panika.

Více info: https://www.sea-help.eu/cs/sluzby-celenum-seahelp/

Petr Zajíček
office-ost@sea-help.eu - petr@lode.cz - +420 602325965

redakce lode.cz + Sea Help

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>