Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
SeaHelp - dva nové zásahové čluny pro žluté anděly na vodě
 
      "Abychom byli schopni pokrýt naše nové základny v Pule a na ostrově Rab profesionálními záchrannými čluny,

 
objednali jsme dva čluny z osvědčené a několikrát oceněné řady Axopar 28," říká generální ředitel společnosti SeaHelp Wolfgang Dauser.

Obsazení těchto základen výrazně zkrátí čekací dobu pro členy SeaHelp, kteří v těchto regionech požádají o pomoc.Nové záchranné čluny SeaHelp jsou nejen rychlé (max. rychlost 48 uzlů téměř 90 km/h), ale navíc jsou plně vybaveny: v prostorných příďových boxech jsou na palubě záchranné balóny, čerpadla, přídavné záchranné vesty, vybavení pro potápěče, startovací box a další vybavení užitečné pro rychlou pomoc na moři.

28 stop (9,18 m) dlouhý a až 2,95 m široký víceúčelový sportovní člun Axopar 28 ze stejnojmenné finské loděnice, který si oblíbili i soukromí rekreační majitelé, je multifunkční loď s moderním, dynamickým stylem v kombinaci s hbitým a úsporným trupem, který nabízí skvělé plavební vlastnosti i na rozbouřeném moři.

Uspořádání paluby všestranného a snadno ovladatelného člunu typu walkaround zaručuje bezpečnou volnost pohybu a spolu s funkční platformou. Dvouúrovňový trup s nízkým těžištěm a uspořádáním do ostrého V zajišťuje dobrou směrovou stabilitu a výborné jízdní vlastnosti ve vlnách.

Tento téměř deset metrů dlouhý člun nese navíc uzavřenou kabinu, což je pro záchranný tým velmi podstatné. Tým tak může pracovat chráněn během delších záchranných misí i v extrémních povětrnostních podmínkách. Netěsné lodě lze udržet na hladině pomocí sacích čerpadel a vzduchových vaků a součástí vybavení je generátor o výkonu 2 KW a standardní běžně používané náhradní díly, jako jsou klínové řemeny, impelery a termostaty.

Nové lodě, z nichž každá je vybavena dvěma závěsnými motory o výkonu 200 koní, byly vybaveny kompletním navigačním systémem Raymarine, včetně autopilota, plotru, radaru, systému BiData a meteorologické stanice, jakož i polohovacím systémem pro koordinaci operací. Speciální systém světlometů se světelným výkonem více než 60 000 lumenů dodala společnost Hella-Marine.

redakce lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>