Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Vyhodnocení čtenářské ankety ?Jste pro obnovení plavby motorovými čluny na Vltavské kaskádě?
 
      Plavební sezóna je již opravdu za dveřmi a letos poprvé po letech byla zákonem obnovena možnost plavby motorovými čluny. Schválení tohoto zákona vyvolalo na jedné straně ohromné nadšení vodních motoristů ale na straně druhé vyvolalo vlnu protestů ekologů, starostů obcí ležících při vodních plochách a ostatní veřejnosti.

 
Samozřejmě že na obhajobu stanoviska každé z těchto skupin lze uvést celou řadu dobrých argumentů. Úkolem tohoto příspěvku však není jejich rozbor. Nás zajímalo, jak to vidíte Vy, naši návštěvníci. K tomu sloužila naše anketa, ve které jste měli možnost před čtrnácti dny hlasovat. Podívejme se na její výsledky:

Na otázku z titulu odpovědělo jednoznačně kladně 46% hlasujících. Pro zavedení plavby, avšak s podmínkou použití ekologických motorů se vyslovilo 15% hlasujících. Pro dodržování nočního klidu hlasovaly jen 2% hlasujících a pro vymezení ploch pro vodní skůtry bylo celkem 16% hlasujících.
Naopak jednoznačně proti se vyslovilo 15% hlasujících, nadměrného hluku se obává pouze 1% hlasujících. Znečištění vody se neobává nikdo z hlasujících, naopak o bezpečnost při koupání měly obavy 2% hlasujících. Nikdo rovněž nehlasoval pro odpověď ?Je mi to jedno?.
Celkový počet účastníků ankety je 160, pak byla anketa nahrazena jinou.

Z naší ankety tedy vyplývá, že celkem 79% hlasujících je pro obnovení plavby, ať už bez nebo s různými omezeními, naopak pouhých 18% hlasujících se vyjádřilo proti. Výsledek je tedy téměř jednoznačný.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>