Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Legislativa
Česká sportovní asociace vodních skútrů podala žalobu na ČR k Evropskému soudnímu dvo
 
      13. března- Praha - ČSAVS po více jak tříletém snažení o vytvoření veřejných zón pro vodní skútry /8 vodních úseků v Čechách a 3 na Moravě v celkové délce cca 600m/ na veřejných dopravních cestách / řeka Labe,Vltava,Morava/ dnes podala žalobu na Českou republiku prostřednictvím advokátní kanceláře AK Hrušková.

 
Důvodem je nezájem o spravování těchto ploch určených pro veřejnost tak i vytváření překážek pro jejich provoz.
Jednání vedli pouze k novele vyhlášky 241/2002 . ČSAVS dosáhla sice veřejných míst pro provoz, ale musí za Českou republiku financovat veřejné značení a veškerou agendu spjatou s povolováním těchto vodních úseků a to na veřejně dopravních vodních cestách kde je provoz malých plavidel povolen.

Bohužel nebylo dosaženo standardu EU pro tyto rekreační plavidla a jak vyhláška 241/2002 tak i připravovaná novela zákona 114/1995 Sb., který již podepsala vláda České republiky a to i přes skutečnost, že obsah novely zákona tak i vyhlášky je diskriminační.
Dle žaloby ČSAVS se Česká republika dopouští diskriminace provozovatelů a prodejců vodních skútrů tak i omezování volného obchodu s těmito stroji ,které splňují normy EU.

Česká republika nevytvořila podmínky pro volný provoz ač ČSAVS již tři roky cestou kompromisů a vyjednávání na tuto skutečnost upozorňuje.

ČSAVS žádá Evropské společenství o předběžné opatření k umožnění provozu vodních skútrů v České republice a vysvětlení obsahu čerpání EU fondů na rozvoj vodních cest pro rekreační plavidla kam spadají vodní skútry.

Kontakty
Předseda asociace ? Miroslav Dražil tel - 777221177
Místopředseda - Roman Ernest tel - 736477095
Advokátní kancelář AK Hrušková - 602365482

Mail drazil@csavs.cz
Web www.csavs.cz

www.csavs.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>