Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Lodě
Rejdařství ČSPL kvůli povodním přišlo o deset milionů korun
 
      Divize rejdařství, kterou loni konkurzní správce Československé plavby labské prodal firmě Argo Internationale Spedition (AIS), dosud přišla kvůli lednovým povodním na tržbách o deset milionů korun.

 
Vzedmuté Labe totiž znemožnilo od začátku ledna zhruba na týden plavbu veškerých lodí po řece. Firma stále má ještě zhruba deset lodí zamrzlých na Labi v Německu.

"Lodě se stále nemohou dostat nahoru pro zboží. Jsou tam uvězněné. Každý den to představuje ztrátu zhruba několik stovek tisíc korun," řekl Lubomír Fojtů, ředitel a.s. ČSPL, která rejdařství provozuje. Lodě podle něj již mohou plout po Labi po 314. kilometr. "Můžeme plout po Magdeburk. Nemáme ale zatím žádné předpovědi o tom, kdy by mohla být plavba obnovena úplně," uvedl.
Divize rejdařství, kterou konkurzní správce labské plavby prodal jako jednu z funkčních částí firmy, má podle Fojtů roční tržby zhruba 300 milionů korun. Nyní provozuje asi 130 lodí. ČSPL, a.s. je stoprocentní dcerou AIS. Sesterská společnost AIS, Argo Moravia, od správce labské plavby získala přístav Loubí na Děčínsku a část přístavu v Lovosicích.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>