Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Po Labi budou jezdit tři turistické lodě placené radnicemi
 
      Děčín 10. září - Od pátku budou turistům na Labi v Ústeckém kraji sloužit tři lodě, které budou jezdit od Štětí na Litoměřicko až do Bad Schandau v Sasku.

 
Děčínský primátor Vladislav Raška dnes novinářům řekl, že společnost, která pro město smluvně zajišťuje lodní dopravu, si pořídila novou, již druhou loď pro 180 lidí. V pátek bude plavidlo v Děčíně slavnostně pokřtěné. Na provoz lodi město ročně dává 400.000 korun.

V současnosti pro město Děčín jezdí loď Poseidon, která pluje na trase z Děčína do Hřenska a saského Bad Schandau. Tuto trasu podle Rašky převezme nové plavidlo, které má menší ponor a bude moci vyplouvat i v době, kdy je v Labi málo vody. Raška dodal, že loď v pátek dostane nejen nové jméno, které je prozatím tajné, ale zdarma bude vozit zájemce po řece.

Loď Poseidon podle Rašky začne plout na nové trase mezi Ústím nad Labem a Děčínem. Primátor dodal, že plavidlo také brzy dostane nové jméno, vybírat ho prý budou v Ústí nad Labem. V případě, že bude v Labi málo vody, má Poseidon, který má hlubší ponor, jezdit z Ústí nad Labem směrem na Roudnici nad Labem. Zde jsou podmínky pro plavbu díky zdymadlům lepší.

Po Labi v současnosti pluje i další loď placená z peněz radnic Porta Bohemica 1. Střídavě jezdí na trase z Litoměřic do Ústí nad Labem a z Litoměřic do Štětí. Provozovatel lodi Karel Svoboda dnes ČTK řekl, že pořídil druhé plavidlo, které začne turistům sloužit v příštím roce. Lodě si tak prý oba směry rozdělí.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>