Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Ceny stání na bójích v Chorvatsku 2014
 
      Letošní sezóna se už dávno rozběhla, i když to pravé léto v Chorvatsku počasí právě nepřipomíná.

 
Stálé náhlé změny počasí od nesnesitelného dusna po prudké bouře kazí dovolenou asi všem, kdo se právě na Jadranu plaví.

V souvislosti s častými bouřkami a silným větrem se možná bude někomu hodit seznam bójových kotevních polí provozovaných soukromníky v zátokách. Tato kotviště bývají často poměrně dobře chráněná a představují rozhodně o něco jistější variantu než volné kotvení v zátoce dle vlastního výběru. Každý jistě tuší, že i za pěkného počasí se může v zátoce v průběhu noci setkat se silným větrem, který prověří jeho volbu kotviště a pevnost úvazů, resp. držení kotvy. Ani při kotvení na bóji ale nejste zcela v bezpečí! Upozorňuji, že za loď ukotvenou na bóji odpovídá stále její kapitán, jakkoliv se jedná o službu placenou. Rozhodně se vyplatí po vyvázání u bóje nazout ploutve, nasadit brýle a prozkoumat uchycení bóje ke kotvě!

Při výběru nočního kotviště by Vám situaci mohl usnadnit náš seznam těchto bójových polí doplněný o jejich počet, přesnou polohu a kontaktem na provozovatele. Tabulka je sice nadepsaná maďarsky, což by mohlo v první chvíli odradit, nicméně všechny údaje o bójích jsou naprosto jasně srozumitelné a tak jsem se rozhodl tabulku získanou od našeho maďarského partnera umístit na lode.cz bez úprav.
Doufám, že Vám pomůže při plánování Vaší letošní plavby.

lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>