Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Posádky jsou v cíli!
 
      V brzkých ranních hodinách jsme se na redakčním člunu, který k dlouhodobému testu zapůjčil výrobce, firma CZPARTNER, zúčastnili dojezdu posádek na Mistrovství České republiky ? Pohár Niké.

 
vitezVzhledem k tomu, že krátce po půlnoci se první závodní posádky přiblížily na dosah cílové čáry, kterou rozhodčí postavili u ostrova Maslinovik, vyjeli jsme na moře, abychom zachytili právě dojedší posádky v cíli. V oblasti vytrvale fouká bora, která v noci poněkud zeslábla a měnila směr. Tím se původně očekávaný příjezd vítězů odsunul z původního večera na noc.

Je až neuvěřitelné, jak dokázaly obě první posádky, lodě kpt. Korytáře a kpt. Sejkory, bojovat o prvenství až do posledních metrů. Obě lodě projely v tomto pořadí cílem s odstupem jedné minuty po 36 hodinách závodu a necelých dvou stech naplutých mílí. Obě lodě si vytvořily několikahodinový náskok před třetí posádkou v cíli, lodí kpt. Štikara.

druhyDalší lodě doplouvaly průběžně cely zbytek noci. Posádky mířily do přísatvu v Primoštenu, případně do maríny Kremik, kde se konečně dočkaly zaslouženého spánku.

tretiVzhledem k tomu, že proti očekávání byl závod ukončen podstatně dříve, než bylo plánváno, uvažuje se na zítřek zařadit operativně druhý, jednodenní , na závěr plánovaný závod ? SAS CUP. Rozhodnutí pořadatelů má padnout ještě dnes.

cekani v cili - Martin SousekDalší pořadí:
12,3,15,24,22,11,9,1,18,23,14,13, ostatní DNF.

Petr Zajíček

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>