Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Šmídová prožívá svou nejlepší sezonu
 
      Lenka Šmídová prožívá vrchol své dosavadní kariéry. K lednovému vítězství v závodu Světového poháru v Melbourne přidala i triumf v Miami a je v čele průběžného pořadí ve třídě Evropa.

 
Šmídová skončila sedmá na olympijských hrách v Sydney a má bronzovou medaili ze světového šampionátu v roce 2001; svou životní formu však cítí právě nyní. "V takové kondici jsem ještě nikdy nebyla. Jsem vyježděná a mám i výborné vybavení," řekla Šmídová, která se před třemi dny vrátila z Floridy. "Po regatě v Miami jsem na floridském pobřeží tři týdny trénovala se dvěma nejlepšími Američankami," dodala závodnice z Neratovic.

Před miamskou regatou přitom měla problémy se ztraceným stěžněm. "Stěžeň se zatoulal při letecké přepravě. Z Milána ho totiž místo do Spojených států poslali do Egypta, takže jsem ho dostala až o dva dny později," popsala peripetie se zavazadlem Šmídová. Podmínky na Floridě jí vyhovovaly. "V Miami foukal slabší vítr, ve kterém se mi jezdí lépe než v silném," vysvětlila.

Své postavení ve Světovém poháru bude Šmídová obhajovat na regatě ve francouzském Hyeres, která začíná 24. dubna. Zde ji však čekají o poznání těžší podmínky než v úvodních dvou závodech Světového poháru. "Ve Francii by se měla představit více než stovka jachtařek a asi se pojede v extrémních podmínkách, protože v okolí Marseille v tomto období pravidelně fouká velmi silný studený vítr. Vzhledem ke svým fyzickým dispozicím si proto nedělám velké naděje na vítězství a budu nadmíru spokojená s jakýmkoliv umístěním mezi prvními třemi," řekla Lenka.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>