Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Šmídová skončila druhá na regatě v Barceloně
 
      Lenka Šmídová pokračuje v úspěšných výsledcích na evropských vodách. Po druhém místě před deseti dny v italské Gardě obsadila ve své třídě Evropa stříbrnou pozici i na regatě druhé kategorie, která ve středu skončila v bývalém olympijském zálivu v Barceloně.

 
Vedoucí jachtařka Světového poháru ve své třídě prohrála na španělských vlnách o tři body s Číňankou Šen Sien-jing. Třetí skončila další čínská závodnice Lu Čchun-feng a čtvrtá dojela Nizozemka Caroline Brouwerová, světová jachtařka roku 1998.

Šmídová je momentálně čtvrtá ve světovém žebříčku ISAF. V letošní sezoně zatím nedojela hůře než druhá a těží zejména z lepší kondice. "Jsem vyježděná a mám i výborné vybavení," pochvalovala si před třemi týdny při zastávce v Praze. Z Barcelony zamířila Šmídová na Mallorku, kde se uskuteční od 12. do 18. dubna 34. ročník regaty Princess Sofia Trophy.

Výsledky:
Ženy - třída Evropa: 1. Šen Sien-jing (Čína) 16 b., 2. Šmídová (ČR) 19, 3. Lu Čchun-feng (Čína) 21, 4. Brouwerová (Niz.) 22, 5. Eliasová- Callesová (Mex.) 22, 6. Mackyová (N. Zél.) 22.
Muži - třída Mistral: 1 Čou Jüan-kuo (Čína) 9, 2. Oberemko (Ukr.) 15, 3. Wu Č'-min (Čína) 16, ...26. Malina (ČR) 107.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>