Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
San Pellegrino Cup, neděle
 
      Nedělní dopoledne začalo pro většinu posádek po včerejším rautu poněkud později než obvykle. Porada kapitánů proběhla tudíž místo v osm v devět hodin. Aktuální meteorologická situace je ovšem nepříznivá. Ve Vodici prší a předpověď slibuje podobné větrné podmínky jako včera, tzn. dopoledne NE 1-2, odpoledne W 2.

 
Ještě kolem 14,00 se situace vyvíjela stále stejně. Závodní komise vyvedla přesto závodníky do prostoru před marinou Tribunj. Během další hodiny poslední přeháňka přešla a začal konečně vát slibovaný zapadnjak. Trať byla postavena opět stejně jako v sobotu v Murterském moři. Rozjížďka se odjela za dokonalého počasí, teplo, polojasno, vítr 3-4.

V cíli byl dnes jako první CIUR tým Luďka Sejkory, druhý dojel Yacht Club Sobrance, třetí tým RODOP. V kategorii Cruiser se na prvním místě opět umístil Jirka Spurný, tentokrát i po handicapovém přepočtu. Druhý dojel Jiří Liška, třetí Miroslav Jakubčík. Dnes poprvé bude také muset Jury řešit protest.

Zítra, v pondělí je na plánu navigační rozjížďka, která povede kolem Kaprije, Kakanu, Žirje, Duga, Zmajanským kanálem, do Logorunských vrat a zpět do prostoru před marinu Vodice, kde je stanoven cíl

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>