Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Fenclová na olympiádu v Pekingu nepostoupila
 
      Auckland (Nový Zéland) 20. března - Veronika Fenclová na olympijské hry nepostoupila. Na světovém šampionátu ve třídě Laser Radial v novozélandském Aucklandu, který byl závěrečnou kvalifikací pro Peking, skončila až na 45. příčce a v redukovaném pořadí se nevešla mezi šestici postupujících zemí. Na poslední místo zaručující účast na olympiádě ztratila více než 50 bodů.

 
Fenclová vstupovala do dnešního finálového dne z 36. pozice se ztrátou 24 bodů na poslední postupové místo. V závěrečných jízdách proto musela riskovat. "Bohužel v první rozjížďce zvolená strana nevyšla. V druhé jízdě sice byla Veronika na správném křídle, ale změna o třicet stupňů byla trochu moc," uvedl z dějiště mistrovství její kouč Jakub Kozelský.

Česká reprezentantka dojela na 43. a 32. místě a v celkovém pořadí klesla až do páté desítky. "To je pro Veroniku nejhorší výsledek na světovém šampionátu. Je po nadějích na olympiádu, ale nebereme to tragicky a těšíme se na další olympijskou kampaň," dodal Kozelský.

Šampionát vyhrála Francouzka Sarah Steyaertová před Číňankou Li-ťia Sü a Britkou Andreou Brewsterovou. Účast na olympiádě si zajistily Švédsko, Španělsko, Řecko, Chorvatsko, Irsko a překvapivě také závodnice Singapuru. "To by mohl být černý kůň olympiády, váží o deset kilo míň než většina závodnic," podotkl Kozelský.
Česká republika bude mít v Pekingu tři lodě. V olympijské regatě se představí Martin Trčka v Laseru, Michael Maier ve třídě Finn a posádka Lenka Šmídová, Lenka Mrzílková v kategorii 470.

Výsledky:
1. Steyaertová (Fr.) 40 b., 2. Li-ťia Sü (Čína) 49, 3. Brewsterová (Brit.) 69, ...45. Fenclová (ČR) 205

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>